DR: новата марка на българския автомобилен небосклон

1210
2019

„Автомотор Корпорация“ освен на Citroen вече е вносител и на италианската марка DR, чиято гама дебютира на Автосалон София.

На АСС представяме три от моделите на марката: DR3, DR4 и DR6 + DR3 EV (електрически прототип, който ще се продава от 2020 г). Стартовите цени за бензин са както следва:
DR3 от 29 290 лв. DR4 от 33 390 лв., DR6 от 39 390 лв. Търговската концепция на DR е да предлага автомобили „Full optional“, т.е. в цената. която вижда клиентът, вече са калкулирани опциите. Единствено се доплаща за по-специална персонализация: двуцветно купе със затъмнени задни стъкла, по-голям размер алуминиеви джанти и тапицерия от изцяло естествена кожа.
За пропан-бутан цената на бензиновата версия на всеки модел се увеличава с 1800 лв,. за метан с 3 100 лв. от цената на пропан-бутан (не се предлага за DR3).

DR6

Двигателите на автомобилите DR са австрийска разработка (AVL), R&D-то е италианско, влагат се компоненти на утвърдени производители като Bosch, Magneti Marelli, газовите уредби са на BRC. Всички модели се произвеждат в сътрудничество с азиатските производители Chery и Jac по поръчка и дизайн на DR. Продуктите се довършват в завода в Италия в Макия Ди Зерния и са с Европейски сертификати. 

Компанията DR е основана преди повече от 50 години и през 80-те се налага в Италия и Европа като водеща такава за продажба на автомобили на най-престижните западноевропейски марки чрез мрежа от собствени дилъри. Паралелно с търговската си дейност, в същия период DR се занимава активно с проектирането и производството на състезателни автомобили.

През 2006 г. DR, използвайки собственото си технологично ноу-хау, успява да направи първия си автомобил – DR5, благодарение на който влиза в редиците на италианските автомобилни производители.

След като произведе и пусна на пазара в Италия SUV-а DR5, както и други модели, сред които малки градски автомобили, миниванове и компактни кросоувъри, през 2018 г. DR лансира изцяло нова гама.

Днес, след като затвърди позиции си на италианския пазар, където присъства с около 100 дилъра и 200 сервизни центъра, DR започва разширяване на основните европейски пазари.

DR3

НОВА ГАМА SUV АВТОМОБИЛИ, ЕКОЛОГИЧНИ И С ИДЕАЛНО СЪОТНОШЕНИЕ КАЧЕСТВО – ЦЕНА

DR навлиза на европейския пазар с изцяло нова гама SUV модели: DR3, DR4, DREvo5 и DR6.

DR3 се откроява със своята спортна линия и с малкото си купе (дължина – 4,2 м), като използва 4-цилиндров 1,5-литров двигател с мощност 106 к.с. Дългият 4,32 метра DR4 е с 1,6-литров двигател с мощност 115 к.с. и се характеризира с един от най-просторните интериори в класа си. DR Evo5 (1,6 със 126 к.с.), петата серия на легендарния DR5, запазва своята характерна линия на компактен офроудър. А DR6 представя най-доброто от настоящата серийна моделна гама: динамичен 4,5-метров автомобил с развиващ 150 к.с. турбодвигател, подходящ за дълги пътувания, но и за всекидневието.

Философията на DR е да предлага автомобили, стандартно оборудвани с всички опции (Full optional), включени в цената: от електрическия люк до инфоразвлекателната система с функция за прожектиране съдържанието на смартфона, като минем през алуминиевите джанти, климатика, кожения салон, сензорите за паркиране, камерата за заден ход и дори системата с 4 камери за 360-градусов обзор в DR4, накратко, няма да ви липсва нищо.

Благодарение на постоянното развитие на технологиите и качеството при DR, новите SUV модели са изпипани във всички аспекти, най-вече по отношение на активната и пасивната безопасност: с антиблокировъчна система на спирачките ABS, електронно разпределение на спирачното усилие EBD, тракшън контрол ASR, асистент за потегляне по наклон HHC, спирачен асистент EBA, деактивируема система за динамичен контрол на стабилността ESP и система за следене на налягането в гумите TPMS.

Автомобилите DR се характеризират с превъзходно съотношение качество-цена.

Всички модели се предлагат и с бивалетно задвижване – както с пропан-бутан, така и с метан. Партньорът за доставката на газовите уредби е лидер в сектора – италианската компания BRC, с която DR има вече десетгодишно сътрудничество.

Този екологичен избор на DR, направен преди 10 години, днес е изключително полезен.

DR3 EV, НАЧАЛОТО НА ЕДНА „ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЕРА“ ЗА DR

DR3 EV е предшественик на цялостна електрическа гама, която ще бъде пусната в продажба от 2020 г.

С 54,3 кВтч капацитет на батерията, съставена от 24 литиево-йонни клетки, и приблизително 400 км пробег с едно зареждане (до 500 км – при постоянно движение с 60 км/ч) и максимална мощност от 90 кВт, постигната от синхронен двигател с постоянни магнити, DR3 EV използва една от най-добрите технологии за електрическа мобилност в момента.

Революционната „тройна“ технология с литиеви йони (никел-кобалт-алуминий), използвана при DR, гарантира ниски температури, висока енергийна плътност, висока ефективност при зареждане, добра продължителност на циклите – и всичко това при тегло на батерията само 385 кг. Подобни характеристики са немислими при литиево-железните фосфатни батерии от първо поколение.

Времето за бавно зареждане варира от 6 до 8 часа. Бързото зареждане за половин час гарантира зареждане на 80% от капацитета на батерията.

Бъдещата електрическа гама също ще се предлага с всички опции, включени в цената (Full optional). DR3 EV, в допълнение към богатото оборудване на бивалентната версия, предлага възможност за избор между режимите на шофиране Eco и Sport; регенеративна спирачна система, която при намаляване на скоростта и спиране позволява 24-те клетки на литиево-йонната батерия частично да бъдат зареждани; както и звуков сигнал за пешеходци, когато автомобилът се движи.

DR3 EV


Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин