Dokker WAV за хора с увреждания

Dacia България представя Dokker, пригоден за транспорт на човек с инвалидна количка (WAV – Wheelchair Accessible Vehicle)

1504
2016

Renault Tech, подразделението на Groupe Renault, което отговаря за фабричните трансформации, произвежда автомобили за осигуряване на транспорт за трудноподвижни хора от над 25 години в завода си в Обдобувил, Франция.

Новата трансформация на французите се базира на Dacia Dokker. Изгодната „баничарка“ съчетава 2 функции в 1 и може да превозва до 5 човека или в конфигурация с 3 седалки плюс място за пътник в инвалидна количка. Автомобилът е подходящ за таксиметрови компании, летищни трансфери, обществен транспорт и др.

Трансформацията включва изрязване на пода, за да се получи по-нисък праг и съответно по-нисък ъгъл на рампата, за по-лесно качване. Двойно сгъващата се ръчно рампа е лесна за употреба и трансформира автомобила за превоз на инвалидна количка в рамките на 30 сек. Когато не се използва за специализиран превоз, автомобилът е идеално решение за превоз на товар, пазаруване, за ежедневно ползване като комби автомобил с голям товарен капацитет. Цената на трансформацията е 11 618 лв. и може да се осъществи на всички нива на оборудване с изключение на най-ниското – E0.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин