Dodge Durango SRT Hellcat се завръща със 720 к.с.

2208
2022

Първоначално моделът трябваше да бъде произвеждан само в продължение на година. Тъй като търсенето е голямо, производството продължава

Бъдещето на Dodge е електрическо. Мощните и шумни Hellcat-модели с V8-агрегат няма да слязат от сцената тихомълком. По тази причина  Durango SRT Hellcat се връща на сцената за бис. И разбира се с 6,2-литровия Hemi-мотор със 720 к.с. под капака.

Това означава, че мускулестият SUV с три реда седалки продължава да бъде адски бърз. За тези, които се нуждаят от опресняване на информацията: освен спомената мощност, двигателят разполага с 868 Нм максимален въртящ момент. За 3,6 секунди достигате от място темпо 100 км/ч. Максималната скорост на модела е 290 км/ч. тези стойности не са далеч от тези на моделите Charger- и Challenger.

Първоначално Durango SRT Hellcat трябваше да бъде произвеждан само в продължение на година – до 2021 г. Сега обаче заради голямото търсене производството беше удължено и Dodge вярват, че търсенето ще остане голямо. Затова и е взето решение, SUV-ът да се произвежда още година.

Има ли нещо в допълнителния модел, което да се различава от предишния? Доколкото можем да преценим, не – дори новите снимки изглеждат като рециклирани от 2021 г. Тук изглежда важи мотото „Ако нещо не се чупи, не се ремонтира“. Предполага се, че цената ще бъде малко по-различна.

Dodge още не са дали информация по този въпрос, но през 2021 г. моделът струваше около 160.000 лв. Базова цена, преди екстрите. Вероятно цените за 2023 ще бъдат обявени през септември. При положение, че не се стигне до забавяне, първите автомобили биха могли да се появят в началото на 2023 г. Разбира се, първо при американските търговци. В Европа трябва да се погрижите за друг начин на внос.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин