Dodge Durango SRT Hellcat – най-мощният SUV на света

0607
2020

След тунинг Hellcat американците от Dodge са създали на мощния SUV на света. 6,2-литровият компресорен V8 агрегат на Dodge Durango SRT Hellcat ще разполага от началото на 2021 г. със 720 к.с. и 875 Нм максимален въртящ момент.

Така моделът може малко повече от своя събрат Jeep Grand Cherokee Trackhawk (710 к.с., 868 Нм). Окачването е базирано на това на Durango SRT 2020, но разбира се е преработено.От Dodge обещават по-малко недозавиване и по-добра реакция в завоите.

Спирачките са Brembo с шестбутални апарати и състоящи се от две части 400-милиметрови дискове отпред, както и от двубутални апарати и 350-милиметрови дискове отзад. От скорост 96 км/ч Durango Hellcat спира след 35 метра.

Също като в Trackhawk трансмисията е 8-степенна автоматична, а задвижването – на четирите колела. От Dodge са обули джантите с размер 10×20 цола с всесезонни гуми Pirelli Scorpion Zero, но за щастие се предлагат и летни гуми – Pirelli PZero.

Durango Hellcat спринтира за 3,5 секунди от 0 до 96 км/ч, а максималната му скорост е 290 км/ч. Внушителният SUV достига след 11,5 секунди четвърт миля. Ако все пак държите основно на практичността, то знайте, че Dodge може неща, които трябва да могат всички обикновени семейни SUV-ове. Така например прикаченият му товар е 3950 кг.

Всички версии на Durango за моделната 2021 г. ще получат обновен интериор с оптимизирана централна конзола и традиционно оформен лост на автоматичната предавателна кутия. Новата система на FCA  UConnect 5 работи на 10,1-инчов тъчскрийн. Hellcat на него ще можете да видите така наречените Performance-страници, на които индивидуално можете да настройвате трансмисията, управлението, окачването и реакцията на двигателя.

Скосеният волан с лостчета е сериен при Hellcat – също както и вентилираните, тапицирани с кожа седалки с акценти от алкантара.

Цените за Dodge Durango SRT Hellcat за 2021 г. все още не са известни.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин