Dodge Demon: пратеник от ада за драг


4
февр.
2019

Dodge Demon срещу Hennessey Exorcist, да го кажем в цифри – 840 срещу 1000 конски сили! Тези два американски мега Muscle Cars се изправят една срещу друга в третия епизод на шоуто The Grand Tour. И докато с Exorcist Джеймс Мей е идеално подготвен за надпреварата, Ричард Хамънд е трябвало да свърши доста неща по своята машина.

Причината: заводски Demon действително излиза с 808 конски сили, но за да може пълният му потенциал (вкл. Wheelie – вдигане на задни гуми в стил „Бързи и яростни“) да бъде използван на четвърт миля, трябва да бъде поръчан т.нар. Demon Crate. Целият този пакет отива при собственика на Demon срещу само един (по-скоро символичен) щатски долар и включва много тесни джанти за предните колела, крик, динамометричен ключ и компресор за въздух. Допълнително има въздушен филтър в XXL-размер и дори втори компютър за двигателя, който може да бъде свързан с технология Plug-and-Play. Същинската лудница настъпва с т.нар. бутон Octane – това е нов контролен модул за централната конзола с допълнителен бутон, посредством който можете да прехвърляте между нормално и състезателно гориво. Само с втория вид бензин V8-моторът развива 840 „коня“. След модификациите трябва да бъдат направени финални настройки – и Dodge Demon е готов за „дърпане“ на четвърт миля. В действителност Demon-ът на The Grand Tour не се вдига на задни колела, но въпреки това печели „гонката“ срещу Hennessey Exorcist. Поне от целите приготовления е имало смисъл!

Още по темата

Card image cap
Update за Subaru Levorg

9
юли
2016

Малки промени за комбито на Subaru

Card image cap
Това ще е новото Volvo XC40

8
юни
2016

През 2017 година Volvo ще представи компактния SUV XC40. „Шведът“ ще е със свеж дизайн, най-модерна техника и атрактивни цени

Card image cap
Новото Tipo: Много Fiat за малко пари

26
юли
2016

Новото италианско компактно семейство е изгодно. А ако замените стария си Fiat за нов, офертата може да се окаже превъзходна

Card image cap
Нов интериор и изключване на цилиндрите за Mazda6

30
ное.
2017

Mazda 6 получава фейслифт. Отвънка почти всичко е останало същото, но в интериора всичко в ново. AUTO BILD има цялата информация!

Card image cap

В последния брой:

Архив >