Dodge Demon: пратеник от ада за драг


4
февр.
2019

Dodge Demon срещу Hennessey Exorcist, да го кажем в цифри – 840 срещу 1000 конски сили! Тези два американски мега Muscle Cars се изправят една срещу друга в третия епизод на шоуто The Grand Tour. И докато с Exorcist Джеймс Мей е идеално подготвен за надпреварата, Ричард Хамънд е трябвало да свърши доста неща по своята машина.

Причината: заводски Demon действително излиза с 808 конски сили, но за да може пълният му потенциал (вкл. Wheelie – вдигане на задни гуми в стил „Бързи и яростни“) да бъде използван на четвърт миля, трябва да бъде поръчан т.нар. Demon Crate. Целият този пакет отива при собственика на Demon срещу само един (по-скоро символичен) щатски долар и включва много тесни джанти за предните колела, крик, динамометричен ключ и компресор за въздух. Допълнително има въздушен филтър в XXL-размер и дори втори компютър за двигателя, който може да бъде свързан с технология Plug-and-Play. Същинската лудница настъпва с т.нар. бутон Octane – това е нов контролен модул за централната конзола с допълнителен бутон, посредством който можете да прехвърляте между нормално и състезателно гориво. Само с втория вид бензин V8-моторът развива 840 „коня“. След модификациите трябва да бъдат направени финални настройки – и Dodge Demon е готов за „дърпане“ на четвърт миля. В действителност Demon-ът на The Grand Tour не се вдига на задни колела, но въпреки това печели „гонката“ срещу Hennessey Exorcist. Поне от целите приготовления е имало смисъл!

Още по темата

Card image cap
Faraday Future атакува Tesla Model X

1
ное.
2016

В края на 2017 година Faraday Future ще бъде сериозен конкурент на Tesla Model X – новият производител на електромобили за пръв път показва видео на своя SUV!

Card image cap
BMW от спагети

9
юли
2016

Художникът Маурицио Кателан облепи BMW i3 с фолио на спагети!

Card image cap
Почти 94 млн. автомобила продадени през 2016 г.

22
мар.
2017

OICA изнесе данните за продажбите през изминалата година

Card image cap

В последния брой:

Архив >