/ Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Daytona: семеен седан със 717 коня

Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Daytona: семеен седан със 717 коня

Dodge загрява за следващия Woodward Dream Cruise уикенд, като разкрива 2020 Charger SRT Hellcat Widebody Daytona 50th Anniversary Edition. Създаденa в знак на почит към легендата Charger Daytona от 1969, лимитираната версия разполага с уникални лепенки и атрактивен заден спойлер. Автомобилът е оборудван и с 20-цолови Warp Speed джанти с покритие от Satin Carbon. За сигурното отрицателно ускорение се грижи спирачна система Brembo с 6-бутални апарати отпред.

Лимитираната версия на Charger ще бъде достъпна в четири цвята – Pitch Black, Triple Nickel, White Knuckle и B5 Blue (на снимките). Уникалният стайлинг продължава и в кокпита, където водачите се наслаждават на тапицерия от кожа напа и алкантара с избродиран надпис Daytona. В интериора има още контрастни сини шевове, карбонова декорация и др.

И тъй като оригиналният Charger Daytona е създаден за състезания, Dodge решава да даде на специалната версия увеличена мощност. Така 6,2-литровият V8 е „напомпан“ до 717 конски сили (+10 к.с. спрямо обикновения Charger SRT Hellcat Widebody) и максимален въртящ момент 881 Нм – с което се превръща в най-мощния Charger на всички времена. От Dodge не разкриват подробности около динамиката, но стандартният модел се справя с упражнението 0-60 мили в час (0-96 км/ч) за 3,6 сек и достига максимална скорост 315 км/ч. Серията ще бъде ограничена до 501 бройки – точко колкото са произведени от Charger Daytona през 1969.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин