Dodge Challenger SRT Hellcat Cerberus на Geiger


29
май
2019

890 к.с. за впечатляващото американско Coupé

Ако въведете думата цербер в Уикипедия, излиза това: “ Цербер в древногръцката митология е куче с три глави, покрити със змии, родено от Тифон и Ехидна, което пази изхода на подземния свят, като пуска всеки да влезе, но никого да излезе“. При тунинг-специалиста на американски мускулести автомобили Geiger Dodge Challenger SRT Hellcat, тоест адската котка, в куче от подземния свят. Или по-точно казано в „цербер“. 

След пуснатия на пазара през 2014 г. вариант SRT Hellcat със 717 к.с. от 6,2-литров компресорен V8 мотор Dodge Challenger представи лимитирания и разполагащ с 852 к.с. Demon. След фейслифт мощността на Hellcat бе увеличена на 728 к.с., а също така се появи и вариант с 808 к.с. „Redeye“. Тунинг-специалистите от Мюнхен GeigerCars.de показват, че по отношение на мощността на модела има какво още да се направи: с тяхното изпълнение „Cerberus“ (цербер) на SRT Hellcat те представиха версия на американското Coupé с почти 900 к.с.

6,2-литровият Hemi-V8 агрегат получава увеличение на мощността на 890 к.с. Предният капак е с визията на Challenger SRT Demon. Увеличението на мощността е постигнато чрез промяна на налягането на пълнене до 1,1 атмосфери. Освен това от GeigerCars са променили софтуера на уреда за управление на двигателя. Максималният въртящ момент е вдигнат до 1018 нютонметра – плюс от 150 Нм в сравнение със серийната версия. За 3,4 секунди достигате 100 км/ч, а максималното темпо е 332 км/ч.

Серийно Challenger SRT Hellcat разполага с яка спирачна уредба Brembo: отпред шестбуталните спирачни апарати захапват здраво върху 391-милиметровите вентилирани, докато тези на задните колела са с четири бутала и 350 милиметрови дискове.

Друга кулминация са алуминиевите джанти на Coupé-то: те носят името „Devil’s Rim“ и са разработени първоначално от Dodge ексклузивно за топмодела Demon. Размерът на гумите е 305/35.

Иначе единствените разлики по отношение на външния вид са предният капак от стъклофазер-карбон и дизайнерското фолио: освен класически състезателни ивици в червено и черно, бялата каросерия има надписи „GeigerCars.de“- и „cerberus“. Цената на тунингования модел е 260 000 лв. – автомобилът е употребяван.

Още по темата