Dodge Challenger SRT Hellcat: когато адът излезе на асфалта

0608
2018

Дори и в заводски вид Dodge Challenger SRT Hellcat е автомобил, от който кожата ви ще настръхне. Хората от Prior Design обаче са добавили към стандартните 717 к.с. още 183. Така с 900 „коня” тунинг специалистите достигат до границите на възможното. V8-двигателят достига до границите на възможностите си благодарение на компресор. Той „блъска” по 30 000 л на минута в 6,2-литровия агрегат. За някои фанатици по отношение на конските сили визуално Challenger SRT Hellcat изглежда прекалено „добродушен”.

Сред тях явно е и еротичната звезда Марайке Фокс, която има солидно количество бензин в кръвта. Майсторката на голото изкуство е оставила своя Dodge (както и Nissan GT-R) за модификации в Prior Design. Развиващият над 300 км/ч Challenger е получил раздувки на калниците, както и впечатляващи преден и заден спойлер. За агресивния външен вид се грижат и прагове, както и висок Ducktail-спойлер в черен цвят. Нямаме информация колата да е била подложена на силов тунинг.

Автомобилът е издържан в комбинацията „червено-черно” – самата каросерия е червена, а допълнителните елементи по нея, както и фолирането по вратите, са в черно. Този цветови тандем „разчупват” златистите джанти, които веднага привличат погледа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин