Digital OLED – пътеводната светлина при новите стопове


1
окт.
2019

Органичните диоди (OLED = organic light emitting diode) са тънки, икономични, с безстепенно управление и възможност за  3D-форми. Освен при автомобили (за първи път в Audi TT RS през 2016) те се използват и в смартфони и при телевизори. До момента от Audi използваха до четири светлинни модула на осветително тяло, които в комбинация създават фиксиран дизайн. При новата „дигитална OLED-технология“ Аudi използва над 50 отделно контролирани сегмента.

Сегментите на „дигиталните OLED” се активират свободно и по този начин с един модул могат да се изобразяват различни дизайни. Така графиката на светлините за първи път е със свободна персонализация. Ето защо новите OLED задни светлини могат да бъдат използвани и за  Car-to-X комуникация – т.е. с показването на символи други участници в движението могат да бъдат предупреждавани за опасности като хлъзгави участъци или струпани в задръстване автомобили. Audi разработи дигиталните OLED за серийно вграждане – но все още не е ясно в кой модел точно ще дебютират те.

Още по темата

Card image cap
Opel на път към високоавтоматизирано управление

19
май
2017

Германският изследователски проектKo-HAF представи междинните резултати от дейността си

Card image cap
Leon тръгва на метан

11
май
2016

Стартовата цена на екомодификацията с 1,4-литров турбодвигател е 33 470 лева

Card image cap
След ъпдейт за „мръсните“ дизели на VW – проблеми с АGR

28
февр.
2017

След сервизната акция на дизелите на Volkswagen много клиенти се оплакват от проблеми с AGR-системите. Според VW става въпрос за отделни случаи

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: