Denza: електрически Daimler за Китай

2803
2018

Къде се намира Daimler, респективно Mercedes по отношение на електромобилите? В средата на 2014 г. в Германия бе пуснат електрически B-клас, а към момента се предлага още Smart ed. Едва в началото на 2019 г. ще можем да си купим EQ C. В Китай нещата са значително по-напреднали: там швабите пуснаха на пазара през 2014 г. Denza 400 – резултат от джойнт-венчър на Daimler и BYD. Сега производителят показа наследника Denza 500.

През 2017 г. Denza са увеличили продажбите спрямо предходната година с 85 процента. За продажбите се грижат определени дилъри на Mercedes в Китай. Те скоро ще получат в шоурумите си Denza 500 – автомобилът във формата на B-клас. Външният вид на колата е малко странен – впечатление прави изтегленото задно стъкло. LED-фаровете са серийни, освен тях има и LED-задни светлини. Вътре водачът на Denza разполага с 9-инчов тъчскрийн.

Новата батерия и редуцирането на теглото ще направят възможни 500 километра пробег – оттам идва и името на модела „Denza 500“. Интересното е, че в Китай по информация на Daimler има над 112 000 станции за зареждане на електромобили. Макар и да звучи много, все пак населението на страната е 1,3 милиарда души.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин