Denso инвестира 63 млрд. евро за разработки в сферата на екологията и безопасността

1202
2024

На изложението IAA Mobility 2023 президентът и COO на Denso Шиносуке Хаяши (на снимката горе) разкри, че ръководената от него компания планира да инвестира 63 млрд. евро в научноизследователска и развойна дейност през следващите 10 години в стремежа си към постигане на нулеви емисии и нулеви смъртни случаи при ПТП.

За да следва прехода от ДВГ към електрическа мобилност, Denso ще насочи голяма част от бъдещите си инвестиции към технологии за електрификация и ще разшири допълнително продуктовото си портфолио, за да отговори на променящите се нужди на екосистемата за мобилност. До 2025 г. гигантът трябва да произвежда около 12 млн. инвертора годишно, освен това ще консолидира опита си в производството на полупроводници и системи за термомениджмънт, за да осигури по-голям пробег и подобрена функционалност на електромобилите.

Хаяши също така потвърди, че Denso неотменно ще продължава да следва ангажимента си към постигане на въглеродна неутралност. До 2050 г. тази цел трябва да бъде постигната в цялата верига за доставки на компанията. „През цялата история човешките същества са се обединявали, за да се справят с големи предизвикателства – казва високопоставеният мениджър. – Срещу едно от най-големите предизвикателства, пред които е изправено човечеството, е жизненоважно организации като Denso да си сътрудничат и да работят в хармония с партньорите си по целия свят, за да разрешат проблемите, пред които е изправена нашата планета.“

Хаяши се присъединява към Denso като инженер през далечната 1986 г. Той е работил по разработката, масовото производство и глобалното бизнес развитие на ECU за първата електронно контролирана система комън-рейл за дизелов двигател. В рамките на 37-годишната си кариера преминава през множество постове, докато накрая оглавява цялата компания.

Разширена афтърмаркет гама за хибриди и електромобили

За да отговори на увеличените продажби на хибриди и електромобили в Европа, Denso разширява афтърмаркет портфолиото си. Така например компанията ще предложи на клиентите си електрически компресори за климатици с повече от 140 приложения, премиум филтри за купе, чистачки и др.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин