DEFENDER ПРОДЪЛЖАВА НАПРЕД: LAND ROVER ЛАНСИРА МОДЕЛ V8, ЗА ДА ОТБЕЛЕЖИ СВОЯТА 70-ТА ГОДИШНИНА

1701
2018

Land Rover обяви високодинамична версия на емблематичния Defender в лимитирана серия от 150 бройки с двигател V8, реконструиран, за да отбележи70тата годишнина на марката Land Rover през 2018 г.

Defender Works V8 отдава почит на ранните двигатели с висока мощност в Series III Stage 1 V8 от 1979 г. и следващите модели Defender, включително изданието за 50тата годишнина, които са много търсени от ентусиастите и колекционерите днес.

Defender Works V8 е най-мощната и най-бързата версия, създавана някога от Land Rover. 5,0-литровият атмосферен бензинов силов агрегат V8 произвежда 405 к.с. и 515 Нм въртящ момент (стандартният Defender осигуряваше 122 к.с. и 360 Нм). Defender Works V8 ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди*, а максималната му скорост е увеличена до 170 км/ч.

Тим Ханиг, директор на Jaguar Land Rover Classic, каза: „Подобаващо е, че успяхме да реализираме пълния потенциал на емблематичния Defender, чиято обичана форма остава синоним на Land Rover, 70 години след като е бил представен на публиката за първи път.

Идеята да представим отново V8 Defender бе нещо, което обсъждахме още през 2014 г., когато все още конструирахме Defender в Солихъл. Знаехме, че има търсене за мощен и бърз Defender; автентичността на Land Rover е върховият финален щрих за взискателнитеклиенти, които ще купят тази колекционерска версия на Defender.“

Силовият агрегат V8 ще бъде поставен в 150 специално подбрани и реконструирани автомобили Defender за 70тото издание, допълван от 8-степенна автоматична трансмисия ZF със спортен режим, подобрени спирачки и компоненти на управлението (пружини, амортисьори и анти-рол бари) плюс ексклузивни 18-инчови алуминиеви джанти Sawtooth с покритие с ефект „диамант“ и гуми 265/65 R18 за всякакъв терен.

Осемте стандартни цвята за каросерията включват две сатинирани покрития – в контраст с покрив, арки на колелата и предна решетка в цвят Santorini Black – допълвани от дръжки на вратите, капачка на резервоара за гориво и надпис Defender на предния капак от машинно обработен алуминий. Цялостно обновеното осветление включва bi-LED предни фарове.

Арматурното табло, облицовката на тавана и спортните седалки Recaro са тапицирани изцяло с кожа Windsor. Автомобилът е оборудван и с информационно-развлекателната система Classic на Land Rover Classic.

Версиите на Defender Works V8 с междуосие от 90 и 110 мм ще бъдат налични за закупуване директно от Land Rover Classic, като цените ще започват от  329 765 лв за версия с 90-милиметрово междуосие в Обединеното кралство.

Подбрана гама от обновления, вдъхновени от Defender Works V8 също ще могат да се закупят скоро от Land Rover Classic, включително обновления в мощността на дизеловия двигател TDCi, високодинамично окачване и компоненти за спирачната система.

Land Rover възнамерява да продължи гамата Defender и ще използва нейните технологии, иновативни инженерни възможности и експертен опит в дизайна, за да гарантира дълголетието на името Defender.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин