Defender може би ще се появи с V8 двигател

1105
2020

Land Rover работи по Defender с V8-двигател. Тази версия може би ще се появи в малка бройка – информацията!

Британският офроуд-специалист Land Rover планира версия на Defender с V8 двигател. Информацията идва от регистрирането на прототип. За задвижването на този прототип се грижи 5-литров V8-агрегат, предлаган също в Range Rover, Range Rover Sport и Range Rover Velar.

Има обаче един забележителен детайл: всъщност в бъдеще V8-моделите на Land Rover трябваше да се появят с 4,4-литров двигател на BMW, тъй като Ford затваря британската си фабрика, в която се произвежда актуалния мотор. Вероятно по тази причина V8-Defender ще се предлага в малка серия, като ще се използват 5-литровите двигател, останали налични на склад.

Конкуренция за G-клас

Вероятно Land Rover се ориентира при този Defender по Mercedes G-клас. Моделът трябва както да бъде стабилен и сериозен всъдеход, така и да предлага известен лукс във вътрешното пространство. Засега не се знае, дали V8-двигателят ще се предлага и за версията  с две врати на Defender 90 или само за тази с четири врати 110. Все пак ще трябва да мине известно време, докато Land Rover Defender с 8 цилиндъра стане реалност – пазарният старт на модела ще е най-рано в края на 2021 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин