Корпоративни новини » Dayton разширява гамата си гуми за товарни автомобили

Dayton разширява гамата си гуми за товарни автомобили

1311
2017

Dayton пуска на пазара два нови продукта в сегмента гуми за товарни автомобили: среден размер Dayton D550S за управляваща ос и D650D за задвижваща ос за средно тежки товарни автомобили. Гумите Dayton се произвеждат в Европа от Bridgestone – най-големият производител на гуми в света, с цел предоставяне на собствениците на транспортни фирми, ориентирани към оптимизация на финансите си, висококачествено представяне на възможно най-добра цена. И тъй като гумите Dayton се ползват от процесите и контролът на качеството в Bridgestone, собствениците на транспортни фирми могат да бъдат сигурни, че ползват дълготрайни и качествени гуми, на които може да се разчита независимо от условията.

Стивън Де Бок, Директор OE и Представител търговски операции, Bridgestone Европа казва: “Тези два нови продукта дават на Dayton по-широко покритие в сегмента на гуми за товарни автомобили на европейския пазар, където цената е водеща. Подкрепен от Bridgestone, Dayton успешно си извоюва отлична позиция на база надеждност и ефективност.”

Новите Dayton D550S гуми за управляваща ос и D650D гуми за задвижваща ос за средно тежки товарни автомобили       

Новите D550S и D650D среден размер гуми са насочени към леки (3,5 до 7 тона) и средно тежки (7,5 до 16 тона) товарни автомобили, популярни в регионалната дистрибуция, наем на превозни средства, преместването на домакинства и строителната индустрия. Тези превозни средства обикновено се движат в градска среда и по регионални маршрути, по-рядко по магистрали. Ето защо новите гуми Dayton са създадени да се справят с предизвикателствата по време на доставка.

D550S гуми за управляваща ос са устойчиви гуми, които съчетават добра съпротива на  неравномерно износване и надеждно представяне при мокра и суха настилка. Гумените елементи срещу пробиви от камъни в каналите на протектора придават допълнителна стойност, което спомага за поддържането на корпуса в добро състояние за регенериране. Гумите за задвижваща ос D650D осигуряват добро сцепление и бърза реакция при спиране, докато елементите, свързващи блоковете в рамото, спомагат да се сведе до минимум заострянето на блоковете.

И двата вида гуми имат олекотен борд, което намалява теглото им и разхода на гориво, без да се прави компромис с издръжливостта. Шофьорите могат, също така, да разчитат на непрекъснато качествено представяне през цялата година тъй като и двата вида гуми носят маркировката M+S (Mud & Snow) и 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake).

 

От октомври 2017 D550S и D650D ще се предлагат в Европа в основните размери 215/75R17.5 и 265/70R19.5 за лекотоварни и среднотоварни превозни средства. Гамата ще бъде разширена през следващата година.

 

Клиентите на Dayton също могат да разчитат на опита и знанието на партньорската мрежа на Bridgestone, независимата мрежа от търговци на гуми за товарни автомобили и дистрибуторите на гуми за камиони в Европа.

[1] Въз основа на продажбите на гуми през 2016 г. Източник: Tire Business 2017 – Класация на световните компании за гуми.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ