Datsun 280Z: тунинг на Vilner и BASF

1302
2019

„Платформата представя творбите на отбрани художници, работещи в сферата на мобилността, които използват нови технологии на боите, за да отместват границите на общоприетите практики.“

Така определят програмата R-M Code нейните създатели от химическия гигант BASF. Програма, в която участват малцина строго подбрани творци от цял свят, едва десет на брой, сред които италианската бизнес и арт легенда Лапо Елкан, както и Атанас Вилнер, създател на българското студио Vilner Garage. Поставянето на името Vilner Garage редом до това на Garage Italia, е признание не само за студиото, но и за България.

Златото? Прекрасен Datsun 280Z Fairlady Z от 1976, в перфектно техническо състояние и боядисан в също перфектната оригинална Gold Metallic. „Изкарахме колата буквално от хола на собственика,“ казва Атанас Вилнер. „Човекът се бе грижил за нея като за детето си“. Кола, която Vilner преработва тотално в продължение на няколко години, използвайки и уникални цветови смеси на R-M.

Модификациите се простират много по-далеч, отколкото могат да издадат снимките. Неслучайно този проект получава специалния метален печат 20 Years Vilner Studio, който последно бе поставен на проекта Shelby Mustang Super Snake от 2018-та. Следващият автомобил с подобен печат е планиран за 2021, така че този 1976 Datsun 280Z Fairlady Z, е много повече от поредния проект на Viner Garage.
 

Очаквайте скоро пълна информация за проекта.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин