Datsun 280Z: тунинг на Vilner и BASF


13
февр.
2019

„Платформата представя творбите на отбрани художници, работещи в сферата на мобилността, които използват нови технологии на боите, за да отместват границите на общоприетите практики.“

Така определят програмата R-M Code нейните създатели от химическия гигант BASF. Програма, в която участват малцина строго подбрани творци от цял свят, едва десет на брой, сред които италианската бизнес и арт легенда Лапо Елкан, както и Атанас Вилнер, създател на българското студио Vilner Garage. Поставянето на името Vilner Garage редом до това на Garage Italia, е признание не само за студиото, но и за България.

Златото? Прекрасен Datsun 280Z Fairlady Z от 1976, в перфектно техническо състояние и боядисан в също перфектната оригинална Gold Metallic. „Изкарахме колата буквално от хола на собственика,“ казва Атанас Вилнер. „Човекът се бе грижил за нея като за детето си“. Кола, която Vilner преработва тотално в продължение на няколко години, използвайки и уникални цветови смеси на R-M.

Модификациите се простират много по-далеч, отколкото могат да издадат снимките. Неслучайно този проект получава специалния метален печат 20 Years Vilner Studio, който последно бе поставен на проекта Shelby Mustang Super Snake от 2018-та. Следващият автомобил с подобен печат е планиран за 2021, така че този 1976 Datsun 280Z Fairlady Z, е много повече от поредния проект на Viner Garage.
 

Очаквайте скоро пълна информация за проекта.

Още по темата

Card image cap
Rothe Motorsport Up

26
ное.
2018

Card image cap
Зашеметяващият Mercedes S 63 AMG L с 950 „коня“ и 1400 Нм

10
апр.
2017

На това му се казва мегатунинг: Brabus дава външния кит за Mercedes S 63 AMG L 4Matic, а специалистите по силовите модификации на GAD „разпилват“ мотора до 950 к.с. и осигуряват джанти по индивидуален проект

Card image cap

В последния брой:

Архив >