Daimler: Цече се отказва през 2019 г.


26
сеп.
2018

Макар, че не е абсолютна изненада, официалното съобщение от страна на Daimler потвърди слуховете: през май 2019 Дитер Цече ще предаде щафетата на Ола Келениус.

Все пак „д-р Z“, както често е наричан Цече, ще продължи да работи в концерна. След пауза от две години, през 2021 г. той ще наследи Манфред Бишоф кат шеф на Надзорния съвет на Daimler.

Ола Келениус е швед и е на 49 години, като през януари 2015 г. е избран за член на Управителния съвет на Daimler AG, а от 2017 г. е член на управата, отговарящ за отдела за разработка на Mercedes Benz Cars. През май 2019 г. Дитер Цече ще навърши 66 години. Цече е член на Управителния съвет на Daimler от декември 1998 г. и след няколко години начело на Chrysler през януари 2006 г. е избран за председател на управата на тогавашния DaimlerChrysler AG. Освен това от 2005 г. е шеф на Mercedes-Benz Cars. Наследникът му Келениус ще бъде не само главен шеф на концерна през първите пет години, а ще ръководи и отдела за леки автомобили на Mercedes.

Ола Келениус

 

Още по темата

Card image cap
Очакваме електрически модели на Seat и Skoda

12
ян.
2017

Вероятно и други марки от концерна VW ще използват платформата за електрически модел Meb

Card image cap
VW Phaeton: лукс за малко пари

22
юни
2017

Флагманът на VW е най-дълго произвежданият модел в луксозния клас - над 12 години. Като употребяван автомобил луксзоният "лайнер" от Дрезден се предлага във всички ценови сегменти. Но невинаги евтиният Phaeton е и изгоден

Card image cap
Двойно задвижване за върховия дизелов Sharan

16
сеп.
2016

Фейслифтът на VW Sharan идва с нови двигатели, леко променена визия и актуализация на техниката. Най-мощният дизелов мотор вече е със серийно двойно задвижване

Card image cap

В последния брой:

Архив >