Daimler: Цече се отказва през 2019 г.


26
сеп.
2018

Макар, че не е абсолютна изненада, официалното съобщение от страна на Daimler потвърди слуховете: през май 2019 Дитер Цече ще предаде щафетата на Ола Келениус.

Все пак „д-р Z“, както често е наричан Цече, ще продължи да работи в концерна. След пауза от две години, през 2021 г. той ще наследи Манфред Бишоф кат шеф на Надзорния съвет на Daimler.

Ола Келениус е швед и е на 49 години, като през януари 2015 г. е избран за член на Управителния съвет на Daimler AG, а от 2017 г. е член на управата, отговарящ за отдела за разработка на Mercedes Benz Cars. През май 2019 г. Дитер Цече ще навърши 66 години. Цече е член на Управителния съвет на Daimler от декември 1998 г. и след няколко години начело на Chrysler през януари 2006 г. е избран за председател на управата на тогавашния DaimlerChrysler AG. Освен това от 2005 г. е шеф на Mercedes-Benz Cars. Наследникът му Келениус ще бъде не само главен шеф на концерна през първите пет години, а ще ръководи и отдела за леки автомобили на Mercedes.

Ола Келениус

 

Още по темата

Card image cap
Терминаторът подкара електрически Mercedes G-клас

25
ян.
2017

Автомобилът не изостава от дизеловата си версия нито по отношение на проходимостта, нито по катераческите си способности

Card image cap
Като в холивудска продукция: влак отнася лимузина (ВИДЕО)

8
авг.
2017

За щастие инцидентът се разминава без пострадали

Card image cap
Honda създаде автомобил, който изпитва чувства

6
дек.
2016

Новата технология ще бъде представена на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас през януари 2017 г.

Card image cap

В последния брой:

Архив >