Daimler спира да разработва двигатели с вътрешно горене


20
сеп.
2019

Гигантът Daimler няма планове да разработва нови двигатели с вътрешно горене. „Естествено, фокусът ни е върху електрификацията, електрифицираните задвижвания и батериите“, каза ръководителят на отдела по разработки Маркус Шефер в рамките на автомобилното изложение във Франкфурт.

„Ние прехвърляме ресурси от разработката на двигатели с вътрешно горене и конвенционални трансмисии към отдели, които се занимават с проектирането на акумулатори, управляваща електроника и електрически задвижвания.“ Бюджетът за изследователска и развойна дейност щял да продължи да бъде много голям.

Към момента концернът ще разчита на пуснатата наскоро генерация задвижващи агрегати с вътрешно горене – като вероятно тя ще бъде последната от този тип. „В момента нямаме планове за нови разработки“ (бел.ред. – в тази област), казва Шефер. Въпреки това той не изключва възможността в бъдеще производителят на Mercedes да усъвършенства съществуващите си ДВГ.

До 2039 г. Daimler си поставя за цел да постигне нулев отпечатък от въглеродни емисии при производството и флотилията нови модели.

Още по темата

Card image cap
Интелигентна контраатака на баварците (Серия 5 и 6)

4
авг.
2016

С интелигентна техника и свеж дизайн – така ще се появи през пролетта на 2017 г. новата BMW Серия 5. Ще успее ли моделът да се наложи срещу новия Mercedes E-клас

Card image cap
Пенсията на бившия шеф на VW: 3100 евро на ден!

4
ян.
2017

Договорът на бившия шеф на VW Мартин Винтеркорн изтече на 31-и декември 2016 г. Някои медии съобщават, че високопоставеният мениджър ще получава пенсия от 3100 евро на ден

Card image cap

В последния брой:

Архив >