Daihatsu смали RAV4


4
ное.
2019

Daihatsu предлагат за японския пазар SUV, който поразително прилича на Toyota RAV4.

Daihatsu са смалили Toyota RAV4! На автомобилния салон в Токио Daihatsu показа нов, малък SUV с името „SUV“. Дългият четири метра мини-SUV поразително прилича на RAV4, но това всъщност не е учудващо и не е случайност. Все пак марката Daihatsu е част от концерна Toyota.

Ръбеста визия за мини-SUV-а

С ръбестите си форми и тесни фарове, предницата прилича много на тази на Toyota RAV4. Вентилационните отвори и радиаторната решетка също наподобяват на съответните елементи на компактния SUV на Toyota. Моделът на Daihatsu е значително по-малък. Дължината му е 4 метра, широчината – 1,70 метра – идеални размери за града, в съчетание с теглото под 1 тон. Иначе външността на „SUV“ е модерна – бяла каросерия с лакиран в черно покрив като при – да, познахте –  RAV4.

CVT-трансмисия като в RAV4

Роднинската връзка си проличава и във вътрешното пространство. Ръбести дюзи на вентилацията, рустикално арматурно табло, разположен върху него тъчскрийн – както и пет места. Инженерите на  Daihatsu са оборудвали модела с безстепенна CVT-трансмисия, а задвижващи са предните колела. За задвижването отговаря 1-литров 3-цилиндров турбомотор с 98 к.с. и 140 Нм максимален въртящ момент. Засега не се знае, колко ще струва миниатюрната версия на RAV4, тъй като малкото Daihatsu е близка до серийно производство студия. В Европа мини-SUV-ът на Daihatsu едва ли ще се появи – японският производител се оттегли преди години от пазара на Стария континент.

Още по темата

Card image cap
Тази кола чупи всички рекорди

10
мар.
2017

Китайската фирма Techrules показа на автосалона в Женева готовия за серийно производство модел Ren. Неговото оборудване включва до 6 мотора и визия а ла изтребител

Card image cap

В последния брой:

Архив >