Daihatsu смали RAV4

0411
2019

Daihatsu предлагат за японския пазар SUV, който поразително прилича на Toyota RAV4.

Daihatsu са смалили Toyota RAV4! На автомобилния салон в Токио Daihatsu показа нов, малък SUV с името „SUV“. Дългият четири метра мини-SUV поразително прилича на RAV4, но това всъщност не е учудващо и не е случайност. Все пак марката Daihatsu е част от концерна Toyota.

Ръбеста визия за мини-SUV-а

С ръбестите си форми и тесни фарове, предницата прилича много на тази на Toyota RAV4. Вентилационните отвори и радиаторната решетка също наподобяват на съответните елементи на компактния SUV на Toyota. Моделът на Daihatsu е значително по-малък. Дължината му е 4 метра, широчината – 1,70 метра – идеални размери за града, в съчетание с теглото под 1 тон. Иначе външността на „SUV“ е модерна – бяла каросерия с лакиран в черно покрив като при – да, познахте –  RAV4.

CVT-трансмисия като в RAV4

Роднинската връзка си проличава и във вътрешното пространство. Ръбести дюзи на вентилацията, рустикално арматурно табло, разположен върху него тъчскрийн – както и пет места. Инженерите на  Daihatsu са оборудвали модела с безстепенна CVT-трансмисия, а задвижващи са предните колела. За задвижването отговаря 1-литров 3-цилиндров турбомотор с 98 к.с. и 140 Нм максимален въртящ момент. Засега не се знае, колко ще струва миниатюрната версия на RAV4, тъй като малкото Daihatsu е близка до серийно производство студия. В Европа мини-SUV-ът на Daihatsu едва ли ще се появи – японският производител се оттегли преди години от пазара на Стария континент.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин