Dähler дава по-голяма мощност и по-як звук на BMW M3 и M4

0108
2022

Швейцарските тунинг-специалисти от Dähler са приготвили две степени на мощността за BMW M3 и M4 – до 630 к.с. Освен това се предлага ауспухова уредба с клапани, различни опции за джантите и още много.

Серийно BMW предлага нелимитираните M3 и M4 в две степени на мощността: или с 480 к.с. със задно задвижване, или като разполагащия с 510 к.с. вариант Competition с опция за двойно задвижване xDrive. Ако предлаганите варианти не ви се струват достатъчни, можете да се обърнете към Dähler. Швейцарските тунинг-специалисти предлагат за M3 и M4 два комплекта за мощността, които стават и за новото M3 Touring и M4 Cabrio. Предлагат се и ауспухови уредби, окачвания и джанти.

До 150 к.с. повече

В базовите M3/M4 притежаващият обозначение S58 3-литров битурбо 6-цилиндров мотор разполага с 480 к.с. и 550 Нм максимален въртящ момент. Competition разполага с 510 к.с. и 650 Нм максимален въртящ момент. Посредством допълнително устройство за управление на двигателя Dähler вдига в първата степен на увеличение мощността на 610 к.с. и максималния въртящ момент на 720 Нм, независимо от избраната база. Втората степен дава 630 к.с. и 740 Нм максимален въртящ момент. От тунинг-фирмата не посочват данни за динамичните характеристики.

Иначе M3 с ръчни скорости взема стандартния спринт за 4,2 секунди, а версията Competition със задно задвижване и 8-степенна автоматична трансмисия – за 3,9 секунди. С увеличената мощност тези стойности вероятно са подобрени с няколко десети от секундата. Ограничената максимална скорост от 250 км/ч (290 км/ч за M Driver’s пакет) е по-голяма, но и за нея от Dähler не посочват стойности. 

Спортна ауспухова уредба и карбонов всмукателен колектор

За по-як звук Dähler са приготвили ауспухова уредба с клапи от неръждаема стомана, по избор и като цяла система. Опционално клапите се управляват дистанционно. Крайните ауспухови тръби са с керамично покритие и диаметър 100 или 114 милиметър. Желаещите могат да получат спортен въздушен филтър и всмукателен колектор от карбон.

Предлагат се различни видове окачвания

Версиите седан, Coupé и Cabrio могат да получат смъкнато с 26 милиметра окачване благодарение на спортни пружини. Допълнителните елементи се предлагат за вариантите със задно и с двойно задвижване.

По отношение на джантите се предлагат два дизайна. Съвсем нови в програмата са CDC2 с размер 9,5 и 10,5×21 цола. Дизайнът на CDC1 се предлага в размер 10×20 цола, с гуми 285/30 отпред и 295/30 отзад. В процес на подготовка са различни части за каросерията. От Dähler дават информация относно цените при запитване.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин