TV » Dacia Spring 2021: електрификация за всички! (ВИДЕО)

Dacia Spring 2021: електрификация за всички! (ВИДЕО)

2504
2021

От момента, в който Dacia стана част от групата Renault-Nissan, румънската марка се превърна в пример за прагматично съотношение между цена и качество. В лицето на Logan, Sandero и Duster немалко български клиенти заложиха на качествено нов автомобил с фабрична гаранция.

Сега, с появата на изцяло електрическия модел Spring, държаното до скоро в тайна ново оръжие на Dacia, трябва да поведе технологичната революция, който да направи електрифицираната мобилност достъпна за всички.

Осигуряването на достъп до електрическа мобилност за всички слоеве от населението е сериозно предизвикателство за всички автомобилни производители. Със своя компактен, здрав, модерен екстериор, Dacia Spring смята да предостави на шофьори и пътници най-доброто от света на електрическите автомобили: значителни икономии на енергия в съчетание с минимални усилия за поддръжка.

С нулевите си емисии Dacia Spring позволява на природата и хората в градската среда да дишат спокойно, докато участва в трафика. В същото време благодарение на впечатляващия си пробег от над 300 км и лесното зареждане на акумулаторните батерии, водачите могат да се придвижват спокойно.

Гъвкаво и динамично шофиране в условия на пълна, успокояваща тишина. Просторният интериор в купето дарява до­пълнително усещане за комфорт.

Новата Dacia Spring е 100% електрическа и активно свързана със света. Тя е градски автомобил, но с висок пътен просвет, ши­роки арки на колелата, здрави рамене и протектори на праговете, с което по-скоро напомня за класически компактен SUV. Предната част се отличава със своя куполовиден преден капак, заострени светлини и широка броня. Задната част подсилва дина­миката: мощни линии на бронята, оребрени калници и защитни кори.

Покривни­те рейки и тасовете Flexwheel, подобни на алуминиевите джанти, придават на профила определено привлекателен вид. С оранжевия си екстериорен пакет клиентите могат да избе­рат още по-експресивна идентичност. С дръзкия си стил, този електрически градски автомобил със сигурност ще улесни ежедневието.

В купето 100%.товата електрическата Dacia Spring подкупва с комфорт и финес. Отпред присъстват сдържани линии на арматурното табло и цветни дизайнерски елементи. Семпло и стилно решение е въртящият се джойстик на мястото на скоростния лост. С над 23 литра пространство за съхранение на вещи можете да се настаните наистина удобно и за по-дълъг път. Задните седалки осигуряват комфорт на двама възрастни, с достатъчно пространство за коленете.

Технологичното оборудване е също така щедро: електрическо усилване на волана, 4 електрически стъкла, дигитален дисплей, гласово разпознаване, камера за заден ход, като стандартно или допълнително оборудване в зависимост от версията.

Интуитивната 7-инчова мултимедийна система, също така стандартна или допълнително оборудване в зависимост от версията, включва навигация, радио и репликация на смартфона. Безопасността също не е подмината: ограничител на скоростта, шест въздушни възглавници, автоматични светлини, активен спирачен асистент и бутон за SOS повикване. Всичко това в Dacia Spring е стандартно оборудване! Може да увеличете големия багажник от 290 литра на 620 литра, като сгънете задната седалка, за да натоварите допълнителния багаж. Без излишни декорации побирате всичко необходимо за ежедневното пътуване до работното място.

Със 100-процентоватаа електрическа Dacia Spring, пътувате без презареждане до 305 км в зависимост от условията. При пътувания от 30 км на ден, което е средно аритметична стойност в Европа, ще разполагате с повече от седмица за градски и крайградски пътешествия.

Изборът на начин за зареждане е широк: домашен контакт с 220 V като допълнително оборудване, Wallbox или станция за бързо зареждане под формата на опционално зарядно устройство за светкавично бързо зареж­дане за по-малко от час.

Нещо повече – с безплатното приложение MY Dacia, което ще се предлага от втората половина на 2021 година, ще знаете всичко и по всяко време. Спокойствието е гарантирано! Ако знаете как да се справите с пробега от вашия смартфон, управлението на Spring ще бъде детска игра.

С пъргав, здрав, просторен, с изцяло електрически двигател и пробег от 230 км според стандартния цикъл WLTP и 305 км според градския цикъл WLTP City, Dacia Spring повежда демокрацията сред все още относително скъпите електромобили. Особено, когато на държавно и местно ниво се предлагат финансови бонуси за екологични автомобили, електрическата Dacia Spring става още по-атрактивна като цена.

Адаптирана към новите форми на типична градска мобилност, Dacia Spring се предлага в 3 версии: за частни клиенти, версия Business за споделено пътуване и с хомологация N1 като товарна версия с по-голям обем на багажника.

Dacia Spring Cargo е без задни седалки. За сметка на това багажника разполага с 1100 литра и полезен товар от 325 кг. Идеално решение за майстори, сервизи и доставчици на куриерски услуги, което ще бъде налично от 2022 г.

Dacia Spring ще се предлага в България на цена от 33 100 лв. Предварителните поръчки вече стартираха, а първите доставки се очакват през есента.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ