/ Dacia Spring – най-продаваният електромобил у нас

Dacia Spring – най-продаваният електромобил у нас

Марката Dacia от години е предпочитан избор на българския пазар благодарение на своите здравина, надеждност, прагматичност и разумни цени. Докато новите модели в гамата на марката печелят сърцата на клиентите още при лансирането като семейния 7-местен Dacia Jogger, който през 2022 г. повтори незабавния успех на своите предшественици, вече утвърдените на пазара модели като Duster, Sandero и Spring не спират да се радват на клиентски интерес.

За нас е удоволствие, че за поредна година Dacia променя статуквото и завладява нови върхове със своята атрактивна гама. Основен фокус на компанията ни, разбира се, е устойчивата мобилност, но в България  за наше съжаление няма държавни стимули за популяризирането на електрическата мобилност. Със своето убедително лидерство както по отношение на обем, така и по отношение на обхват Spring доказа, че е автомобил, който може да промени консуматорския модел. През тази година ще обогатим допълнително портфолиото си от задвижвания с първия хибрид за марката – JOGGER HYBRID 140, който също ще бъде уникално предложение за сегмента си.

Емил Гърнев, генерален мениджър Renault и Dacia за България

ECO-SMART

Представен официално през пролетта на 2021 г. и лансиран същата есен, през 2022 г. електромобилът Dacia Spring достави на много клиенти обещанието за достъпна електрическа мобилност. Моделът се радва на изключително висок интерес през цялата година и заслужено зае лидерското място по продажби сред електромобилите. С впечатляващите 190 регистрации Spring изпреварва втория в класацията с над 100 автомобила. Моделът има регистрации в най-много общини от всички електромобили, което е поредното доказателство за ролята, която Spring има в популяризирането на електрическата мобилност в страната.

В условия на енергийна криза, 2022 г. даде възможност на гамата Dacia ECO-G максимално да разгърне потенциала си. Едновременно ефективно и икономично, атрактивното двугоривно предложение, съчетаващо задвижване на бензин и пропан-бутан, съставлява над 50% от регистрациите на Dacia автомобили с вътрешно горене през изминалата година. ECO-G е предпочитаният избор при над 75% от клиентите на най-новото попълнение в гамата – Jogger.

Вече доказан шампион по отношение на екологичното задвижване, през 2023 г. Dacia ще допълни своето предложение, лансирайки своя първи хибрид – JOGGER HYBRID 140. По този начин марката ще предложи на своите клиенти не само най-достъпния 7-местен автомобил, а най-достъпния 7-местен хибриден автомобил в услуга на природата и семейния бюджет.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин