Dacia Jogger ще има версия кемпер

2004
2022

Dacia представи Jogger през септември м.г. Автомобилът, който е интересна комбинация от комби, ван и кросоувър, може да бъде поръчан с пет или със седем места – но скоро потенциалните клиенти ще имат възможност да го поръчат и във версия кемпер. Лионел Жалие, вицепрезидент за продуктово развитие в Dacia, разкрива пред Auto Express, че компанията работела по разработката на Jogger Camper, който скоро трябвало да бъде пуснат на пазара.

Пред британското издание Жалие разкрива, че марката искала да се насочи към по-голям кръг клиенти и особено към такива, които обичат Outdoor-активностите. Все още не е решено дали кемперът ще бъде отделен модел или комплектът за модификации ще бъде просто пакет от аксесоари, които клиентите ще могат да поръчат допълнително.

Естествено, размерите на Jogger не предпогат той да разполага с Kingsize-легло, 50-цолови прозорци и голям душ. „Кашонообразната“ задница обаче е идеална, за да побере базовото оборудване за къмпинг – с простичко легло, малко чекмеджета и малък кухненски „бокс“ с най-необходимото – преносим газов котлон, миниатюрен шкаф и мивка.

Пандемията с COVID-19 засили в голяма степен търсенето на кемпери. Dacia не е единствената марка, която иска да се намеси в този сектор. Volkswagen също обяви, че в момента разработва версия на електрическия ID.Buzz като кемпер. Hyundai пък вече е готов с модификация на футуристичния ван Staria с вдигащ се покрив.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин