Dacia Jogger: от пролетта на 2023 г. и като хибрид със 140 к.с.

1010
2022

За първи път моделът ще се предлага и с автоматични скорости

От 17-ти до 23-ти октомври Dacia ще вземе участие на Mondial de l’Auto (автосалона в Париж). Марката ще представи своите модели и нови разработки в хале номер 6. Освен наскоро представената концепция Manifesto ще бъде представена цялата продуктова гама с новото лого.

Дебют ще отпразнува и новият хибрид на Dacia. Неотдавна Dacia отвори нова глава в историята си и стартира новата идентичност на марката. Тя включва ново лого, което ще бъде въведено за цялата продуктова гама (Spring, Sandero, Logan, Duster и Jogger), нови търговци, нов дизайн и нови цветове.

В Париж ще видим ексклузивна версия на Duster с различно оборудване, двигателя със 150 к.с. и EDC-трансмисия и ексклузивен цвят на каросерията. „Mat Edition“ на Duster ще може да се поръчва от края на 2022 г.

Най-интересната новост определено ще е тази, че Jogger ще стане от догодина първият хибрид на Dacia. Гамата от моторизации ще включва и хибридно задвижване със 140 к.с. То ни е познато от Renault Clio и Captur, с които Jogger дели една и съща платформа. Същият хибрид притежава и Nissan Juke.

Освен информацията за мощността, от Dacia засега не споделят други данни, но принципно се очаква техниката да бъде тази от предлаганото до януари 2022 г. хибридно Clio. Това означава: 1,6-литров атмосферен бензинов двигател плюс електромотор, 103 кВт. (140 к.с.) системна мощност, 144 Нм максимален въртящ момент на бензиновия двигател, 205 Нм на цялата система.

180 км/ч максимална скорост, изцяло електрически пробег до 80 км/ч. Капацитет на батерията? 1,2 кВтч. Освен това Jogger за първи път ще се предлага с автоматична скоростна кутия, и по-точно с многорежимна трансмисия с два електромотора (DHT) със симулация на 8 предавки.

Поръчките на модела ще започнат в началото на 2023 г., а пазарният старт е планиран за 2023 г. През същата година ще започне да се предлага и къмпинг-комплект за Jogger.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин