Dacia Duster става „товарач“


18
окт.
2021

Dacia отново превръща Duster в работно добиче. Във версията си Commercial хитовият SUV остава без задна седалка и „мутира“ в лекотоварен автомобил. Моделът, който ще бъде предлаган само във Великобритания, носи предимства по отношение на данъците за своите собственици, както и по-голяма полезна стойност за всекидневието. Там много обичат преработените за товарене модификации – които от дълго време са достойна алтернатива на VW Caddy и компания.

Отвън новият Duster Commercial може да бъде разпознат единствено по затъмнените задни стъкла и небоядисаните части на броните. По отношение на кокпита също няма промени – седалките са същите като при стандартния Duster, като налична за поръчка ще бъде и новата инфотейнмънт система, поддържаща Apple CarPlay и Android Auto.

В задната част седалката е демонтирана и е обособено голямо товарно пространство.

По-интересен е новият товарен отсек: той получава равен товарен под и разделителна мрежа от пътническата зона. По този начин клиентите могат да разчитат на товарен обем от 1623 литра, както и на полезен товар 503 кг.

Гамата от агрегати включва четири турбомотора – три бензинови и един дизелов. Базовият е 1-литров 3-цилиндров с 90 к.с. и 160 Нм. Над него е 1,3-литров 4-цилиндров със 130 к.с. и 240 Нм, а топагрегатът е същият, но със 150 к.с. и 250 Нм. Единственият дизел е познатият 1,5-литров със 115 к.с. и 260 Нм. Във Великобритания цените на Duster Commercial започват от 12 795 паунда (ок. 30 000 лв.).

Duster Commercial e модел само за британския пазар.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин