Новини » Dacia Dokker кемпер за по-малко от 40 000 лева

Dacia Dokker кемпер за по-малко от 40 000 лева

2607
2021

Напоследък да ходиш на почивка с кемпер става все по-популярно, но за съжаление този тип ваканции съвсем не са евтини. Дори домовете на колела с умерени размери, така наречените миникемпери, струват доста. Испанската компания Camperiz отчита този факт и успява да разработи рентабилно решение на казуса. А то започва още от базата – Dacia Dokker. Най-изгодната „баничарка“ у нас струва минимум 24 190 лева – при това с газова уредба (на дизел – минимум 26 490 лв.).

Разгледайте оферти за Dokker-и на старо

Пълното оборудване за къмпинг струва под 11 000 лв.

Използвайки нискобюджетния румънски модел, Camperiz предлага мобилна „спалня“ – при това без да се лишавате от петте места. За тази цел в багажника с обем от 800 литра е монтиран модул, който може да се използва предимно като кухня. В чекмеджетата се крият мивка от неръждаема стомана, която изпомпва водата си от 20-литров резервоар за прясна вода и е свързана с десетлитров резервоар за мръсна вода, 30-литров хладилник и сгъваема маса. Готвенето се извършва на преносима газова печка. В свободните чекмеджета ще разчитате на 67 литра пространство за съхранение на вещи. Можете да се изкъпете благодарение на външен душ, а за повече светлина се грижат две допълнителни лампи в тавана, едната от които може да се регулира.

За да оборудвате Dokker по този начин, трябва да oтметнете доста опции в ценовата листа. И въпреки това цялото преоборудване излиза изключително евтино.

Докато пътувате, сгъваемият матрак се съхранява върху кухненския модул. Когато решите да си лягате, той се разстила върху сгънатите задни седалки, осигурявайки легло с площ от 1,20 на 1,90 метра. За осигуряването на електричество се грижи втори акумулатор с капацитет 95 Aч, за електрическите устройства има 12-волтов контакт, две USB-букси за зареждане и дори връзка за CTEK зарядно устройство. За всичко това Camperiz иска само 5385 евро (ок. 10 700 лв.) – доста изгодна цена. В комбинация с цената на базата (24 190 лева) готовият кемпер ще ви излезе под 35 000 лева. Значително по-евтино от VW Caddy California, който в Германия струва над 30 000 евро.

Опционално палатка на покрива и печка

Това оборудване може да бъде допълнено с няколко опции, за които се доплаща. По желание на клиента Camperiz може да оборудва Dokker с печка или оберлихт, предлага джобове за затъмняване на прозорците с допълнително място за съхранение или просто затъмнени стъкла. Още едно място за сън се отваря благодарение на матрак, който може да се постави над предните седалки. С площ за спане само 1,30 на 0,5 метра, на него могат да лежат само деца. В екстрите влизат и къмпинг тоалетна, която се побира в едно от чекмеджетата, както и палатка за покрива със стълба и тента. За да можете да вземете всичко необходимо, се предлага кутия за покрива с вместимост 400 или 480 литра или – ако ви трябва още повече място за багаж, демонтируем теглич. Camperiz предлага и стойки за велосипеди, ски или дъски за сърф. Ако изберете всички опции в допълнение към стандартното оборудване, ще трябва да приготвите общо около 26 000 лева – или с други думи, да платите още веднъж базовата цена на Dokker-a.

Модулът се състои от две части, поставени на релси – така че може да се демонтира лесно.

Още по темата

ƒ