Dacia пуска Duster като пикап – само в Румъния

2610
2020

Информацията вече е официална: Dacia действително ще пусне пикап версия на Duster с полезен товар от 500 кг. За съжаление моделът ще се предлага само в Румъния

Темата се дискутира от 2019 г., а сега информацията е официална: Dacia ще пусне пикап версия на Duster. Автомобилът обаче ще се продава само в Румъния – жалко.

Размерите остават същите

Пикапът на Duster е създаден съвместно с румънската фирма  Romturingia, която преработва в пикап и първото поколение на Duster. Размерите остават същите – пикапът също е с дължина от 4,34 метра, широчина от 1,82 метра и височина от 1,68 метра. Междуосието е 2,67 метра.

Новата товарна повърхност запазва дизайна на Duster. Цялата работа изглежда така, сякаш каросерията е изрязана над задните светлини – задницата не изглежда много променена. Пикапът е покрит с пластмасова товарна повърхност, побира 1000 литра и е с дължина от 1,65 метра. Между двете колела разполагате с широчина от 97 см. Румънският пикап може да транспортира до 500 кг.  Освен това клиренсът е малко по-голям: 22,4 вместо 21 сантиметра. Duster Pick-up се предлага само във версия с единична кабина – тоест само с предни седалки. Зад тях има стъкло към товарната повърхност.

Двигател и цена

Тъй като този Duster е лекотоварен модел, изборът на цветове на каросерията не е голям: пикапът се предлага само в бяло, но все пак е оборудван с 16-цолови алуминиеви джанти. Има само една моторизация: турбодизеловият агрегат е със 115 к.с. и 260 Нм, а задвижването е двойно. В Румъния цената на Dacia Duster Pick-up е 45 000 лв. и моделът вече може да бъде поръчван.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин