DACIA ПРОДЪЛЖАВА ПОДКРЕПАТА СИ КЪМ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

0510
2021

Марката Dacia, лидер на пазара на нови автомобили в България за осма поредна година, и кооперация “Хранкооп – София”, първия хранителен кооператив в България, продължават партньорските си взаимоотношения и обща програма за популяризация на локалното производство и през 2021 г. След предизвикателна, но успешна първа партньорска година, поставените цели за подкрепа на българските производители са още по-амбициозни.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛНА ПЪРВА ПАРТНЬОРСКА ГОДИНА

През април 2020 г. Dacia България стартира своята подкрепа към българското производство и дългосрочен ангажимент към кооперация “Хранкооп – София”под наслов “Българите обичат Dacia, Dacia обича България”.Партньорската инициатива си постави общи цели и план за популяризация на локалното производствои честната му търговия, съобразени с вече съществуващите предизвикателен глобален контекст и ограничения. Успешна реализация пожънаха дейностите в подкрепа на всички основни фокуси през 2020 г.:

  • Доставки на фермерски продукти – В следствие наложените ограничения и отменени пазарипоръчките на фермерски продукти се увеличават с 500%, а броят на потребители, възползващи се от услугата – над 300%. В разгара на новообявеното извънредно положение и само месец и половина след старта на партньорството с Dacia Duster и Logan са реализирани над 200 доставки. Предоставените автомобили дават възможност на българските производители да продължат да предлагат продукцията си в периода на социална дистанция.
  • Подобряване условията за производители по време на пазари – Dacia България осигурява на кооперация “Хранкооп – София” нови шатри, щандове, хладилни витрини, везни и LED осветление, подобрявайки условията за търговия на българските производители в рамките на организираните пазари.
  • Създаване на нов пазар– През юли 2020 г. врати отваря ежеседмичния пазар в гр. Балчик, предоставящ търговски възможности на 20 местни производители и свежи продукти на над 2000 посетители. 
  • Солидарни акции в помощ на производителите – През юни и август 2020 г. са проведени 2 солидарни акции – за бране на вишнап и сини сливи. Благодарение на тези акции, производителите успяват да реализират реколтата си и да произведат сокове, сиропи, сладка и сушени плодове, които предлагат на фермерските пазари и в платформата за поръчки.В края на 2020 г. е сформиран екип „Солидарни акции“, който си поставя за цел да организира и провежда регулярни подобни акции през 2021 г.

„С помощта на кооперация „Хранкооп“ Dacia се позиционира на най-подходящия за марката терен – на открито, близо до българската природа и почва, на една ръка разстояние от своята аудитория. Dacia е марка, за която на първо място са прагматизмът и разумният, но отговорен избор. С условията, които природата в България предоставя, този избор е местното производство и хората, благодарение на които го има.“

Емил Гърнев, генерален мениджър Dacia за България

“Благодарни сме на Dacia България за подкрепата, предложена в изключително трудни за малките производители времена. В разгара на пандемията, когато фермерските пазари бяха затворени безапелационно, тази подкрепа беше безценна за нас – успяхме да се справим с повишения интерес към доставки на фермерски продукти, да подобрим работата си по посещения на фермите и приемане на нови производители в нашата общност, както и да имаме повече комфорт при провеждането на повече фермерски пазари и събития.”

Николай Генов, председател на УС на коооперация “Хранкооп – София”

ПРОДЪЛЖАВАЩИ УСИЛИЯ В ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

През 2021 г. Dacia България продължава своето партньорство с „Хранкооп“, за да продължи подобряването на условията за работа и предлагане на българските производители. Освен финансова подкрепа Dacia предоставя на „Хранкооп“ за безвъзмездно ползване нови два автомобила в подкрепа дейността на производителите на кооперацията и доставките на фермерски продукти. Благодарение на големия си кумулативен пробег от над 1000 км. и безпрецедентно ценово предимство двугоривните ECO-G версии на новата Dacia Sandero Stepway и Dacia Dusterще бъдат сигурен и верен помощник на „Хранкооп“. Високият просвет на моделите (201мм за Sandero Stepway и 217 мм за Duster) ги правят изключително подходящи за разнообразните терени в ежедневието на българските производители.

През септември с пълното завръщане на организацията на пазари и събития, Dacia България участва заедно с „Хранкооп“ на Фермерски фестивал София 2021в парка пред Националния дворец на културата в гр. София. Събитието, което е част от календара на културните събития на Столична община, събра над 5000посетители, които имаха възможност както да си закупят локално произведени продукти, така и да разгледат и тестват най-новите попълнения в гамата на Dacia – Duster и Sandero Stepway.

Dacia България и кооперация „Хранкооп“ са подготвили много изненади за следващото изданиена Фермерски фестивал София 2021 на 17 октомври, както и през цялата предстояща партньорска година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин