Dacia представи новата Dacia Duster


22
юни
2021

Вярна на своята ДНК, новата Dacia Duster остава семеен SUV с приключенски дух. Тя е спътник в ежедневието и в приключенията сред природата.

Що се отнася до интериора, той е оборудван с висока централна конзола с плъзгащ се подлакътник, с две мултимедийни системи с нов 8-инчов екран и автоматична скоростна кутия EDC с двоен съединител. Все така многофункционална, новата Dacia Duster се предлага във версии със задвижване на 2 и 4 колела. Последната разполага с подобрена система 4×4 Monitor.

Новата Dacia Duster ще се предлага на пазара от септември 2021 г.

Новата Dacia Duster възприема стилистичните кодове на новата визуална идентичност на Dacia, представени за първи път при новите Sandero, Sandero Stepway и Logan. Новите фарове въвеждат Y-образни дневни светлини. Нова форма, от която са вдъхновени 3D релефите на новата хромирана решетка. По-съвременна, тази нова предна част подчертава характера на новата Dacia Duster.

Постоянно включените предни (тип ECOLED) и задни светлини въвеждат новия светлинен подпис на Dacia. Duster е първият модел на Dacia, оборудван с LED мигачи. Тази технология е използвана и за късите светлини (автоматични като стандартно оборудване) и за осветлението на регистрационния номер. В допълнение към по-ниската консумация на енергия светодиодите осигуряват по-добро осветление както през деня, така и през нощта, за да имате по-добра видимост и за да ви виждат по-добре.

Независимо от версията, стандартното оборудване включва бордови компютър, автоматични активиране на светлини и ограничител на скоростта с бутони с подсветка на волана.

Освен аудио оборудването Dacia Plug & Music (радио, MP3, USB и Bluetooth) се предлагат две нови интуитивни мултимедийни системи: Media Display и Media Nav. Затова и на таблото намира място нов 8-инчов сензорен екран.

Новата Dacia Duster се възползва от пълната гама двигатели, предназначени за всякакви начини на употреба и отговарящи на стандарта Euro 6D Full.

  • Дизел: dCi 115, в 2 или 4 задвижващи колела, съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия
  • Бензин:
  • TCe 90 с 2 задвижващи колела, съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия
  • TCe 130 с 2 задвижващи колела, съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия
  • TCe 150 с 4 задвижващи колела, съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия
  • TCe 150 с 2 задвижващи колела, съчетан с 6-степенна автоматична скоростна кутия
  • Двугоривна бензин/LPG: ECO- G 100 с 2 задвижващи колела, съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия

В допълнение към ограничител на скоростта и ESC от последно поколение – стандартно оборудване, и круиз контрол с управление от волана (допълнително оборудване в зависимост от версиите), новата Dacia Duster има множество системи в помощ на водача.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин