Dacia подкрепя българските производители на храна

1704
2020

Dacia България обявява своята подкрепа към българското производство и дългосрочен ангажимент към първия хранителен кооператив в България – Кооперация “Хранкооп – София”. Dacia и “Хранкооп – София” разкриват своите общи цели за партньорството и представят план за популяризация на локалното производство и честната му търговия.

Освен финансова подкрепа с цел стимулиране развитието на фермерските пазари, организирани от “Хранкооп – София” в над 5 градa из страната, Dacia България предоставя на кооперацията и два автомобила Dacia – Duster и Logan MCV в новата лимитирана серия Blue Line, за да подпомогне ежеседмичните кооперативни доставки на чиста храна.

Партньорството е част от редица инициативи, с които Dacia България се обвързва, под наслов “Българите обичат Dacia, Dacia обича България”. Марката Dacia е лидер на пазара на нови автомобили в България за седма поредна година и предпочитан избор на българите, благодарение на своите надеждност и добро съотношение цена – качество. Автомобилите Dacia печелят сърцата на българските потребители и се възприемат като едни от най-подходящите за българските пътища.

Във връзка със своето атрактивно предложение на пазара на нови автомобили в България, марката Dacia се стреми да подкрепя инициативи, тясно свързани с българската търговия, продукция и природа.  Марката обявява ангажираността си по отношение на справедлива търговия и насърчава устойчивост по отношение на локалните производство и дистрибуция на български продукти.

Кооперация “Хранкооп – София” е първият хранителен кооператив в България, който обединява производители и потребители на чиста храна, като създава възможност за директна връзка между тях. Мисията на организацията е достъпът до чиста храна, а основните й цели са подкрепа на малки български производители на тази храна и улесняване на достъпа на потребителите до нея.

Вече 10 години „Хранкооп – София“ работи за осигуряването на стабилност и възможности за развитие на малки родни производители, и изгражда мрежа от хранителни кооперативи в цялата страна, към които се присъединяват все повече производители и потребители. Организацията работи в София, Банкя, Добрич, Враца, Самоков и други градове из страната, като организира фермерски пазари, кооперативни доставки, кетъринг с фермерски продукти, работилници и демонстрации, както и участва в различни събития на тема чиста храна и устойчив начин на живот.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин