/ Dacia най-продавана в два сегмента в Германия, електромобил измести S-клас

Dacia най-продавана в два сегмента в Германия, електромобил измести S-клас

През юни т.г. Dacia Jogger успя да триумфира като най-продавания модел в Германия в сегмента на големите ванове. „Румънката“ (2472 продажби) беше близо като реализации до традиционните бестселъри Mercedes V-клас и VW Touran от началото на 2023, но чак през шестия месец успя да ги измести окончателно. Освен това се оказва, че Jogger e и най-продаваният нов автомобил на пропан-бутан в същата страна – около 45% от всички продадени екземпляри са на газ.

Изненада има и при най-луксозните автомобили. Там Porsche Taycan (837 бр.) измести традиционния лидер Mercedes S-класа (696). В средния клас първото място на VW Passat беше очаквано, а близки до неговите продажби са тези на Mercedes C-клас и Audi A4.

В общото подреждане VW Golf (7019 бр.) отново не е на върха – тъй като беше изместен от VW T-Roc (7697 бр.). Последният е и лидер в сегмента на SUV, който набъбна с 31,6 процента, докато компактният клас около Golf се сви с 21 процента. При Plug-in хибридните задвижвания номер 1 е Mercedes C-клас, при моделите изцяло на ток – Tesla Model Y, а при тези на водород – Toyota Mirai.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин