Dacia: марката с най-добро съотношение „цена-качество“

2804
2022

Според анкетата сред читателите на AUTO BILD за 2021 г. „Най-добрите марки във всички категории“ Dacia е поставена на първо място в категорията „Най-добра за парите си“ от общо 37 бранда. Така моделите на румънците за пореден път получиха високо отличие благодарение на своите достъпност и надеждност. Впрочем второто беше потвърдено и в последния продължителен тест на SUV-a Duster, който можете да прочетете тук.

Dacia грабва първите места в три отделни категории – за градски автомобил, за SUV в В-сегмента и за компактно комби, съответно със Sandero (най-евтиния автомобил на германския пазар), Duster и новия Jogger. Освен престижното отличие, за успеха на бюджетната марка говорят и високите продажби: от стъпването си на германския пазар през 2004 г. Dacia е реализирала там над 750 000 автомобила. За изминалата година с общо 42 000 реализирани машини компанията със седалище в северната ни съседка е завоювала пазарен дял от 1,5%.

За 2021 г. Dacia запази лидерството на пазара на нови автомобили в България за девета поредна година с 4004 продажби и пазарен дял от 12,83%.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин