Cybertruck на Tesla: 200 000 заявки въпреки провалената презентация

2511
2019

Едно доста спорно начало: Cybertruck на Tesla претърпя фиаско по време на представянето си на 21-ви ноември 2019 г. Когато шеф-дизайнерът Франц фон Холтхаузен искаше да демонстрира здравината на бронираното стъкло на прототипа и хвърли желязна топка към прозореца, стъклото се счупи. Фон Холцхаузен реагира с усмивка и каза на Илън Мъск: „Може би беше прекалено твърдо.“

Външният вид на Cybertrucks породи безброй дискусии: мнозина го оприличиха на модел от научно-фантастичен филм, а други намериха прилики с боен самолет.

Огромен интерес към Cybertruck на Tesla

Въпреки противоречивото представяне, клиентите на Tesla проявяват голям интерес към Cybertruck. В Twitter Мъск пусна няколко ъпдейта на заявките на електрическия пикап – без дори от Tesla да са правили реклама на модела. Досега 200 000 души са направили предварителна поръчка на автомобила. Най-голям брой се пада на вариантите с два или три електромотора.

Всички, които вече са направили заявка, ще трябва да се заредят с търпение: производството на Cybertruck започва чак в края на 2021 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин