CVT-трансмисия и LED-фарове влизат в моделите на Dacia

2909
2020

С третото поколение Sandero, Sandero Stepway и Logan, Dacia едновременно обновява три от емблематичните си модели и предефинира значимия, съвременен автомобил, винаги фокусиран върху реалните нужди на своите клиенти, на най-добра цена.

Екстериорът на новите Sandero, Sandero Stepway и Logan е напълно обновен.

Със своите подчертани рамене и калници, новата Dacia Sandero излъчва силна идентичност и впечатление за здравина. Общите му пропорции са преработени, за да се запази уравнението за неговия успех: компактни външни размери и още по-голям вътрешен простор, за още по-голяма гъвкавост. Цялостната линия е по-плавна, благодарение на по-наклоненото предно стъкло, скосената линия на покрива и радио антената, поставена отзад. Пътният просвет е непроменен, но с увеличеното разстояние междyoсие новата Dacia Sandero се чувства по-ниска и по-стабилна на пътя.

Новата Dacia Sandero Stepway веднага се разпознава отпред с уникалната си оребрена и по-куполовидна предница. Моделът приема дизайнерски елементи от света на кросоувърите с повишен пътен просвет, брандирани надлъжни греди на покрива, раздувки на калниците и подсилена долна част на вратите със специфична текстура, в допълнение на хромираното Stepway лого под предната решетка. Предната и задната броня включват метални елементи в цвета на купето, предназначени да предпазят оригиналния цвят от ежедневни драскотини.

Духът на Dacia включва също полезни и необходими иновации, като новите адаптивни надлъжни покривни греди на Sandero Stepway, проектирани да бъдат трансформирани в напречни. Находчиви, лесни за употреба и предлагани като стандартно оборудване.

Новият дизайн на новата Dacia Logan е по-плавен, с увеличение на общата дължина от 3,6 см, по-дълго междуосие и намален надвес отзад. По-наклоненото предно стъкло, плавната линия на покрива, снижен с един сантиметър, антената, поставена отзад, и по-малките странични прозорци придават по-динамичен вид на цялостния дизайн.

В предните и задните светлини на трите модела е представен новия Y-образен LED светлинен подпис на Dacia, придавайки им силна идентичност. Хоризонтална линия свързва двете светлини както отпред, така и отзад и се простира в съответните им LED линии, носейки на автомобилите по-голямо визуално присъствие. LED фаровете, предлагани като стандартно оборудване за всички нива на оборудване, подобряват видимостта през нощта.

НОВО ПРЕЖИВЯВАНЕ В КУПЕТО

Интериорът прави скок напред във всяко отношение. Изцяло новото табло е още по-ергономично и разполага с нови материали за по-модерна и качествена обща атмосфера, която се среща и върху вратите и тапицерията.

Позицията на шофиране е по-ергономична благодарение на новия дизайн на седалката и множество настройки на седалката и волана за по-голям комфорт. Dacia предлага и нова система Media Control, която позволява на потребителите да управляват радио, телекомуникации и навигация директно от своя смартфон, монтиран в специална ниша в горната част на таблото. Тази система, налична в първите нива на оборудване, е допълнена от Media Display и Media Nav, този път със специфичен екран на централната конзола.

Не е забравена и историческата силна страна на тези 3 модела: рекорден простор в компактен размер. Въпреки че външните размери са запазени, интериорната просторност, обемът на багажника и нишите за съхранение в новите Sandero, Sandero Stepway и Logan са допълнително подобрени.

ИНОВАТИВНИ РЕШЕНИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

Благодарение на модулната платформа CMF, новите Sandero, Sandero Stepway и Logan интегрират подсилена структура за повишена безопасност, допълнена от 6 стандартни въздушни възглавници. Новата електронна архитектура дава възможност да се интегрират нови помощни системи за шофиране, включително Активен спирачен асистент и eCall като стандартно оборудване.

Благодарение на новата модулна платформа, новите Sandero, Sandero Stepway и Logan предлагат по-ефективни двигатели, по-ефективна аеродинамика и ниско тегло, за да комбинират по-голямо удоволствие от шофирането с намалени емисии и разход на гориво. Изключителната гама бензинови двигатели разполага с нова CVT скоростна кутия за ново предложение с два педала, както и ECO-G система за движение с два типа гориво, семпло, надеждно и икономично решение.

Новите Sandero, Sandero Stepway и Logan са перфектно продължение на една успешна сага. Повече от всякога моделите представят най-добрата комбинация между цена и качество на пазара.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин