Новини » Cupra Leon Competición: „бегачка“ от 3D-принтера

Cupra Leon Competición: „бегачка“ от 3D-принтера

0203
2020

5 факта за спортния модел на испанците, създаден по технологията на 3D-печата

  1. АВТОМОБИЛЪТ Cupra Leon Competición е предназначен за състезателните серии TCR и беше представен през миналата седмица в Испания.
  2. ЧАСТИТЕ По данни на Cupra отворите за охлаждане в предния капак, модулът на кормилната колона, капаците на страничните огледала, въздуховодите за спирачките, както и отворът за водното охлаждане идват от 3D-принтера.
  3. ПРИЧИНИТЕ Създадените на принтер части могат да бъдат направени бързо в различни варианти и да бъдат тествани. Те могат и бързо да бъдат интегрирани в общия дизайн, а времето за разработка се скъсява. Освен това могат да бъдат постигани форми, чиято направа не е възможна със стандартни методи на производство.
  4. ЕКСТРИТЕ Освен това печатането позволява да заложите допълните функции в компонентите. Така например инженерите успяват да интегрират въздуховод в огледалото, който отвежда въздух за охлаждане към водача.
  5. БЪДЕЩЕТО В Cupra вярват, че 3D-печатът в бъдеще ще има влияние върху целия процес на проектиране и производство на автомобила. Това било „повратен момент в автомобилната индустрия“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ