CUPRA Formentor става официален автомобил на ФК Барселона

0707
2020

В последния eтап преди пускането на CUPRA Formentor, CUPRA започва кампанията за предварителни резервации на първия модел, разработен специално за марката. Като част от глобалния алианс с ФК Барселона, ​​който превърна CUPRA в официален партньор на футболния клуб в сферите на автомобилите и мобилността, автомобилният бранд реши да кръсти CUPRA Formentor официален автомобил на ФК Барселона.

Този ход идва паралелно с пускането на платформата за предварително резервиране на CUPRA Formentor, която ще бъде достъпна от утре, 8 юли. След като събра близо 20 000 потенциални клиенти, проявили  интерес към модела, марката реши да създаде онлайн платформа, на която любителите на автомобилите ще могат да направят предварителна резервация за ексклузивната премиерна версия на автомобила от домовете си и да бъдат сред първите, които ще шофират най-емоционалния модел в гамата на бранда.

Естествен ход

CUPRA Formentor се превръща в първия модел, избран за официален автомобил на ФК Барселона. В съобщението главният изпълнителен директор на CUPRA Уейн Грифитс подчерта, че „определянето на CUPRA Formentor за официален автомобил на ФК Барселона е естествен ход. Този модел е проектиран, разработен и ще се произвежда в Барселона, града, в който са родени тези две марки и от който искаме да вдъхновим света. Това свързане ще засили глобалната известност на автомобила и ще ни постави една стъпка по-напред в превръщането на CUPRA в желана марка сред любителите на автомобилите.“

Като част от партньорството между CUPRA и ФК Барселона, ​​CUPRA Formentor ще бъде доставен на футболния клуб за служебно ползване. Нещо повече, партньорството предвижда също така тези играчи, които биха искали да се насладят на новия модел, да имат възможността да адаптират спрямо собствения си вкус CUPRA Formentor, благодарение на високото ниво на персонализация с широка гама задвижвания и богата цветова палитра, както и няколко други дизайнерски елементи. Един от първите играчи, които изразиха желанието си да грабнат флагмана на марката, е германският вратар Марк тер Щеген, който стана световен посланик на CUPRA миналия февруари.

Кампания за предварителни резервации

Мотото на кампанията за предварителни резервации на CUPRA Formentor възхвалява хората, които се борят за собствените си мечти, въпреки всички препятствия и съмненията за тяхната страст и отдаденост. Официалният клип е заснет в Барселона и включва участието на играчите на първия отбор на ФК Барселона, включително Марк тер Щеген зад волана на CUPRA Formentor. Той ще се излъчва по телевизията на всички основни пазари на CUPRA, както и чрез каналите на марката в социалните мрежи.

Освен това CUPRA ще разработи съвместни акции за популяризиране с ФК Барселона, ​​за да направи новия модел на марката по-добре познат в целия свят. Тези акции включват показване на CUPRA Formentor на Камп Ноу, веднага след като феновете могат да се върнат на стадиона.

Ексклузивна премиерна версия

CUPRA Formentor ще бъде първият 100% CUPRA модел, който ще бъде произвеждан в Марторел. Той ще се прави на производствена линия номер 2 на завода. Флагманът на марката съчетава предимствата на динамичен мощен автомобил с качествата на SUV в растящия CUV сегмент.

В своята премиерна версия Formentor разполага с 2-литров TSI турбобензинов двигател с мощност 310 к.с. (228 кВт) и въртящ момент 400 Нм. Ексклузивният цвят на екстериора Petrol Blue Matt внася допълнителна елегантност и индивидуалност на автомобила, подчертана от отличителния вид на златистите 19-цолови джанти, зад които се крият 18-цоловите спирачки Brembo. Спортният екстериорен дизайн на CUPRA Formentor е съчетан с модерния му интериор, който включва кожени седалки в цвят Petrol Blue, както и занаятчийски изпипани златисти детайли и акценти в комбинация с черен алуминий.

Премиерното издание на CUPRA Formentor ще се появи по пътищата следващата есен. От 2021 г. на пазара ще бъде пусната на пазара и PHEV plug-in хибридна версия със системна мощност от 245 к.с. и пробег в режим изцяло на електричество от около 50 км.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин