Cupra DarkRebel: този уникален прототип е оформен от феновете

0509
2023

Какво искат феновете от новите автомобили? Това е въпросът, който си задават всички автомобилни производители. Cupra намира отговора на въпроса в DarkRebel. С помощта на конфигуратор с повече от 270 000 опции потребителите проектират своя спортен автомобил мечта. След като завършат своите проекти, феновете получаваха възможност да споделят своя индивидуален проект в собствени видеоклипове.

Cupra обаче не се отказва изцяло от участие в оформлението на DarkRebel. Данните от „хипер конфигуратора“ са оценени и съблюдавани при създаването на дизайна на DarkRebel. Крайният резултат е много ръбест изцяло електрически футуристичен спортен автомобил – 2-местен shooting brake. Първоначално на феновете на Cupra беше позволено да разгледат творението си само като рендери.

Воланът трябва да обедини световете на компютърните игри и на моторспорта.

От екрана – в реалността

Но сега, в рамките на Volkswagen Group Night на изложението в Мюнхен, шоуавтомобилът от екрана „оживя“. Cupra DarkRebel е много спортен и ориентиран към бъдещето. Скосената машина е решена почти изцяло в тъмнолилав мат. Автомобилът е дълъг 4,50 метра, широк 2,20 метра и висок 1,30 метра – успех с влизането. А явно в седалките тип „корито“ на DarkRebel ще бъдете разположени доста ниско.

Cupra DarkRebel изглежда много бунтарски. Без извивки – навсякъде ни посрещат остри ръбове.

Воланът – микс от света на компютърните игри и моторспорта

Като цяло интериорът изглежда доста спартански, което е типично за спортен автомобил. Екранът зад волана бива допълнен от непрекъснат извит дисплей, който се простира по цялата ширина на интериора. Cupra се гордее изключително много с волана, който трябва да обедини света на игрите и на моторспорта. Cupra иска да се ориентира към бъдещето и с мултимедийната система в своя шоукар.

За да се потопи в дигиталния свят, водачът трябва да създаде свой собствен аватар. Испанците към момента не разкриват нищо по отношение на техническите данни. За момента Cupra не разкрива и дали прототипът ще еволюира в сериен модел. Феновете със сигурност ще бъдат много доволни, ако спортният електромобил, проектиран с тяхно участие, действително започне да се движи по пътищата.

Агресивна задница с логото на Cupra, интегрирано в светлините.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин