Cupra Ateca: 300 „коня“ за зверски мощния SUV


29
окт.
2018

Seat Ateca е SUV, който бележи раждането на нова марка и е идеалният стартов автомобил за марката CUPRA.  Туптящото сърце и душа на CUPRA Ateca e един от най-технологично развитите двигатели на пазара; четирицилиндров двулитров бензинов TSI с турбокомпресор с директно впръскване, който генерира забележителната мощност от 300 к.с. и въртящ момент от 400 Нм. Моторът е оборудван с филтър за твърди частици. Свързан с по-плавно работеща и по-прецизна седемстепенна DSG трансмисия и 4Drive система за задвижване на всички колела, CUPRA Ateca излъчва увереност, хладнокръвие и самоувереност.

Вълнуващото представяне на CUPRA Ateca подхожда на завладяващия външен дизайн. Отпред горната решетка има формата на пчелна пита с новото лого на CUPRA в центъра. Елегантните черни детайли са постоянна характеристика, а отзад – четири тръби на ауспуха, монтирани на ръба на задния дифузьор и изключителни 19″ джанти от алуминиева сплав подсилват елегантния външен вид на новия SUV.

Благодарение на комбинацията от ниско тегло (само 1540 кг без шофьор) и двигател с висока мощност CUPRA Ateca може да достигне 100 км/ч от стартова позиция само за 5,2 секунди. За стабилността на Cupra Ateca се грижи адаптивно окачване. Системата 4Drive е създадена изцяло, за да подобри управлението на CUPRA Ateca при всякакви условия.

Оптимизирана е за работа с всички налични режими на шофиране, Комфорт, Спорт, Индивидуален, Сняг, Офроуд и разбира се, режим CUPRA. Когато избирате режима CUPRA в профила на шофиране, ще чуете, че двигателят реагира незабавно с изискан, но естествен звук, идващ от изпускателната система, но също така ще забележите, че адаптивното настройване на динамичния контрол на шасито се настройва, за да придаде по-спортен завършек на автомобила. Избирането на който и да е от другите режими на шофиране също ще доведе до забележима промяна в характера на CUPRA Ateca.

SUV-ът вече разполага с по-големи предни и задни дискове, съответно 340 мм и 310 мм, което придава по-голяма увереност при шофиране. Като опция Performance Pack добавя 18″ Brembo ефективни спирачки в черно.

Детайлите на CUPRA Ateca в лъскаво черно са тема в екстериорния дизайн: покривните релси, страничните огледала, рамките на прозорците, страничните корнизи, колелата, предната решетка и предните и задните дифузори, както и спойлерите изпъкват с това дизайнерско решение.

Още по темата

Card image cap
Fiesta ST200: ускорителят на частици

16
юни
2016

1,6 литра работен обем и 200 к.с. са напълно достатъчни за спортното задвижване на малкия автомобил с тегло само 1163 кг. По отношение на радостта от шофирането никой не може да се мери с жизнения Ford Fiesta ST200!

Card image cap
VW Crafter като кемпер на мечтите

20
май
2017

Knaus преработи VW Crafter и посредством прототип показва как бусът би могъл да изглежда вролята на кемпер

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: