Cupra потвърди пускането на два нови модела до три години

2302
2022

Два нови модела до три години: Cupra потвърди тези планове. Така спортната марка на Seat ще разшири портфолиото си от четири модела към момента (Ateca, Leon, Formentor и Born) до шест. Очаква се Cupra Tavascan да бъде пуснат на пазара през 2024 г. Това ще бъде първият електрически SUV на марката и вторият й изцяло електрически модел.

UrbanRebel (на снимката) ще се появи година по-късно. Той ще бъде по-скъпият събрат на електромобила VW ID.1. Базовата цена на UrbanRebel трябва да бъде около 50 000 лева. Пробегът при серийната версия на UrbanRebel се очаква да достига 400 километра, а при Tavascan – с 50 километра повече.

Прототипът Cupra UrbanRebel във виртуалната вселена.

Cupra иска да бъде нещо повече от производител на автомобили

Но потвърждението за пускането на двата модела не е единствената новина по повод четвъртия рожден ден на марката Cupra. Испанците искат да бъдат нещо повече от производител на автомобили и представят плановете си за това къде се виждат в дигиталния свят. Те ще влязат във виртуалната вселена Metahype. Марката иска да използва това, за да се свърже по-добре с т.нар. Cupra Community.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин