Covid-19: проблеми след отварянето на „Нюрбургринг“

0505
2020

От 30 април феновете на моторспорта отново имат възможността да „въртят“ обиколки на Ринга. Отварянето на пистата за посетители при спазването на строги правила за хигиената обаче създава проблеми. Около трасето се образуват големи задръствания.

Но освен за „тапите“ властите са притеснени и заради липсата на дистанция между хората с бензин в кръвта. По данни на свидетели по паркинги наблизо се събирали фенове на групички – въпреки че самите паркинги на Ринга са затворени. Критика затова идва и от самите автомобилни среди. Instagram-каналът Nurburgringnow апелира своите потребители да не постват видеоклипове от близката бензиностанция и да спазват правилото за спазване на дистанция. Причината: заради неспазване на пандемичните мерки има опасност пистата отново да бъде затворена.

https://www.instagram.com/p/B_uhmChD2b4/?utm_source=ig_embed

Отваряне само при съблюдаване на строги правила

Нюрбургринг възобнови работа при съблюдаване на строги правила. Влизането в пистата става единствено през автоматизирана безконтактна станция. А ваучери за каране могат да бъдат закупени само онлайн. И на Ринга в колата може да има максимум двама души. Освен това трябва да бъде документирано кой е „навигаторът“ в колата. По този начин ще могат да бъдат открити съответните вериги на инфекция. Всички служители на пистата носят ръкавици и маски на лицето. А хотелите около трасето остават затворени.

https://www.instagram.com/p/B_uJs0FjNT_/?utm_source=ig_embed

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин