Coupé-та с четири врати от Audi, Mercedes и BMW

Смятате Golf за прекалено обикновен? Тогава се радвайте на тези Coupé-та – те са различни


3
авг.
2016

КОМПАКТНИЯТ КЛАС ОЗНАЧАВА принципно три или пет врати, хечбек каросерия и малко повече от четири метра дължина. Тук отдавна никой не е правил голяма революция. Най-близо до това са като че ли от Mercedes, които със спортния A-клас, Coupé-то с четири врати CLA, неговия комби вариант CLA Shooting Brake и GLA създадоха цяло семейство от различаващи се компактни модели. При това доста успешни. През изминалата година швабите са продали в целия свят 600 000 компактни автомобила. Което значи, че са пазарни лидери сред премиум производителите в този клас! Естествено от конкуренцията не спят – ние ще ви покажем какво планират за в бъдеще в компактния клас от Audi и BMW. А и как ще контраатакуват от Mercedes.

AUDI A3 SPORTCOUPÉ
Спомняме си: през 2014 г. от Audi показаха в Париж студията на TT Sportback, който заедно с TTQ трябваше да увеличи семейството на TT до четири модела. Тази идея вече не е актуална, но приказно красивият модел с пет врати ще получи втори шанс – като спортно Сoupé на базата на следващото A3. Всъщност моделът трябваше да се нарича Sportback, а за целта хечбекът да бъде преобразен в Avant, но от Audi все още не се решават на тази стъпка. A3 Sportcoupé ще стартира през 2019-а, година след седан версията. Добавката в цената спрямо седана трябва да е около 3000 лв. Докато слабо търсеното A3 с три врати все още не е потвърдено, от управата на марката са дали благословията си за Sportcoupé – включително и за RS версия с 400 к.с.

Да живее спортът: новото A3 Sportcoupé ще внесе малко от TT в компактния клас

Да живее спортът: новото A3 Sportcoupé ще внесе малко от TT в компактния клас

BMW СЕРИЯ 2 GRAN COUPÉ
Предно или задно задвижване? Именно това е въпросът за компактните модели на BMW. Първоначално замислената Серия 2 Gran Coupé със задно задвижване е счетена за твърде скъпа и за твърде близка до Серия 3. Освен това от BMW се нуждаят от продажби за новата си архитектура с предно задвижване. Серия 2 Gran Coupé естествено ще се възползва от концепцията за напречно разположени двигатели, от по-дългото междуосие и от гъвкавия вследствие на регулиращите се седалки багажник. 6-цилиндровият агрегат ще бъде табу, а от днешна гледна точка няма да има и Plug-in хибрид. Вместо това BMW залага на значително усъвършенстваната си концепция за управление на кокпита и на широкообхватното дигитализиране с голям брой иновативни услуги.

Алтернатива на Серия 3: новата Серия 2 Gran Coupé – с предно задвижване и без 6-цилиндров мотор

Алтернатива на Серия 3: новата Серия 2 Gran Coupé – с предно задвижване и без 6-цилиндров мотор

MERCEDES CLA
В САЩ CLA има огромен успех, но в Европа този модел не се продава кой знае колко добре. От Mercedes обаче са си взели поука – в бъдеще в шоурумовете ще се привличат и почитатели на Coupé-тата със спортно-елегантния наследник на CLA. Формата на автомобила ще стане по-емоционална, а новата задна ос ще осигури повече място и ще подобри комфорта. Освен това Coupé-то със звезда няма да остане единствено дете – само три месеца след CLA ще се появи второто поколение на комбито Shooting Brake.

Можело значи: CLA ще бъде значително по-елегантен в сравнение с досега – заслугата е на подобрените пропорции

Можело значи: CLA ще бъде значително по-елегантен в сравнение с досега – заслугата е на подобрените пропорции

Повече място, повече стил: второто поколение на CLA

Повече място, повече стил: второто поколение на CLA

ИЗВОД
Макар и да е малко неразумно – именно малката стъпка встрани от общата маса прави живота различен. Тези три Coupé-та са автомобили с нещо специално: шикозни и модерни по отношение на техниката, но не непостижимо скъпи.

Още по темата

Card image cap
BMW M4 GT4 през 2018 г.

10
авг.
2016

BMW работи върху нов модел за класа GT4. BMW M4 GT4 трябва да бъде представено през 2018 на 24-часовото състезание в Дубай.

Card image cap
Mégane получава 5 звезди

7
дек.
2015

Новото Renault Mégane получи 5 звезди в краштеста на Euro-NCAP. Компактният френски модел впечатли особено и с високата сигурност за децата

Card image cap
Mazda Vision Coupé Concept: поглед към новата „шестица“

25
окт.
2017

На изложението в Toкио Mazda ще представи лимузина с четири врати. Дали Vision Coupé Concept всъщност не е предвестник на следващото поколение Mazda6?

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: