Corsa става електрическа

2405
2019

Opel представи новата Corsa. Първият вариант, който показаха хората от Рюселсхайм, бе електрическият. AUTO BILD ще ви даде информация!

Първият представител на шестото поколение на Corsa, показан от Opel, е електрическата версия на модела – Corsa-e! Така хората от Рюселсхайм за първи път електрифицират своя малък автомобил. От 1982 г. според Opel са продадени над 13,6 милиона от малкия модел, а сега автомобилът влиза в крак с електрическото време.  

Новата Corsa е дълга 4,06 метра (предшественикът: 4,02 м), но височината ѝ е само 1,43 метра (1,48 м). За да бъде запазено усещането за пространството, водачът седи 28 милиметра по-ниско. На външен вид Corsa е направила скок напред, използвайки платформата на своя събрат Peugeot 208. Линията на покрива и предният капак са идентични. Opel има различна муцуна и различна форма на задните прозорци.

Вътрешното пространство на Corsa е напълно променено и различно. С изключение на детайли като лоста на трансмисията на средната конзола, всичко друго се различава от Peugeot 208. Воланът е запазил типичната за Opel форма, а превключвателите на волана са кръгли. Corsa-e ще получи изцяло дигитален кокпит. Серийното оборудване включва 7-инчов тъчскрийн за инфотейнмънт системата, а във топверсията мониторът е 10-инчов.

Оборудване: първият малък Opel с матрични LED-светлини

В Corsa-e има асистенти от по-високи класове, като сред тях са система за предупреждение за мъртвата зона и асистент за разпознаване на пътни знаци. E-Corsa ще бъде първият малък автомобил на Opel, който ще бъде оборудван с адаптивни LED-матрични светлини.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин