Corolla TS срещу C-HR: само комбито е убедително във всекидневието


9
апр.
2021

НЕКА ЗАПОЧНЕМ С ПРИЛИКИТЕ. Corolla Touring Sports и C-HR използват доказаното хибридно задвижване с 1,8-литров бензинов двигател (98 к.с.) плюс електромашина със 72 к.с. Прави системна мощност от 122 „кончета“, които и в двата случая не са диви, но напълно достатъчни и най-вече икономични. Тъй като максималната скорост на Corolla е само 180 км/ч, а тази на C-HR дори с 10 км/ч по-малко, без усилия ще постигнете разход на гориво с 4 преди запетаята. На касата също всичко е в рамките на приличното – и двата модела като 1.8 Hybrid стартират под 50 000 лева. А сега към разликите. Те изпращат категорично комбито напред. Още на първия ред седалки седим с десет сантиметра по-ниско, отколкото в SUV-а, но затова пък е по-просторно. Отзад най-вече при мястото за коленете си проличава разликата в класовете. Същото е и при товаренето. C-HR побира максимум 1004 литра, докато в комбито ще натоварите почти 600 литра повече.

КОМБИ
Приятно работно място с монитор в зрителното поле и лесно управление. В багажника ще поберете 1606 литра

SUV
Прегледен кокпит, високо разположен монитор, лостчета за настройка на температурата. Вместимостта на багажника е доста скромна

ИЗВОД

Управляват се почти идентично, на една цена са и въпреки това са съвсем различни. Комбито е подходящо и за семейства, докато C-HR е за свободното време. И най-добре само за двама души.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин