Continental създаде специални гуми за автобусите на Евро 2016!

1306
2016

Всички 24 отбора на европейското първенство по футбол разчитат на сигурен транспорт и Continental, официалният спонсор на UEFA EURO 2016, оборудва всички автобуси, които превозват отборите и екипите им до десетте града във Франция, със специално създадени за първенството премиум гуми. Те се наричат Conti Goal HA3 и още 20 VIP автобуса също са „обути“ с тях, а партньорите за сервизно обслужване от Continental FleetPartner ще се грижат за поддръжката на цялата флотилия от 44 автобуси. Тази единствена по рода си гума е създадена специално за UEFA EURO 2016 от специалистите на Continental в Хановер, Германия.

Нейният дизайн е на основата на доказалата се вече Conti CityPlus HA3 за регионален транспорт. Conti Goal HA3 е с размер 295/80 R 22.5 и може да бъде използвана на всяка ос. Протекторът има силно изразени надлъжни канали за оптимално представяне на мокър път, а комбинацията с дълбоки 3D ламели дава допълнително сцепление и надеждни спирачни характеристики през целия експлоатационен живот на гумата. Заедно със специалната каучукова смес на протектора, затворените страници гарантират изключително нисък шум при търкаляне, а подсилената структура на странична стена намалява огъването на гумата, като по този начин помага значително за намаляване на разхода на гориво.

“Това, което отличава Conti Goal HA3, са множеството футболни пиктограми в различни размери, официалното лого на UEFA EURO 2016 и оранжевото лого на Continental върху новоразработените странични стени,“ коментира Геерт Роик, директор на отдел Изследвания и развитие на гуми за градски транспорт в Continental. По време на европейското за поддръжката на гумите на всички 44 автобуса, оборудвани с Conti Goal HA3, ще се грижи мрежата FleetPartner на Continental. Към момента тя е най-голямата организация за предоставяне на гуми и сервизни услуги за автомобилни и тежкотоварни автопаркове с над 2400 представителства в цяла Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин