AUTO BILD България / Continental придобива критична за автономното шофиране лазерна технология

Continental придобива критична за автономното шофиране лазерна технология

Toyota въвежда технологиите на Continental в своите системи за активна безопасност


4
апр.
2016

Калифорния, САЩ, 4 април, 2016 г. – Водещият германски производител на гуми и доставчик на технологии за автомобилната индустрия Continental обяви, че е придобил подразделението за 3D лазерни сензори с висока резолюция на американската компания Advanced Scientific Concepts, Inc. от Санта Барбара, Калифорния. Иновативната технология, наречена Hi-Res 3D Flash LIDAR, ще стане част от решенията на отдела за Напреднали системи за асистиране на водача на Continental и ще бъде основнен елемен от сензорите на германската компания за високо автоматизирано и цялостно автономно шофиране.
LiDAR технологията, позната като лазерно или 3D сканиране, използва лазери за определяне
на разстояния и се използва за създаване на карти с висока резолюция. Триизмерният LiDAR с
висока резолюция е критичен за автономните автомобили, защото едновременно предоставя
на автомобила машинно зрение в реално време и цялостна карта на заобикалящата го среда.
По този начин технологията осигурява много по-детайлен и точен поглед върху пространството
около превозното средство, независимо от това дали е ден, нощ или характера на
атмосферните условия.
Continental работи върху цялостна гама от сензори за управление на пространството около
автомобила с цел пълно картографиране и сегментиране на околната среда. „Сензорите са
необходими, за да може да се премине безопасно на следващия етап от автономното шофиране,“ коментира Карл Хаупт, изпълнителен вицепрезидент на Напреднали системи за асистиране на водача (ADAS) и член на управителния съвет на подразделение Шасита и безопасност в Continental. “Ние имаме голям опит в разработването на радари и камери, както и в интегрирането на данни от тях. 3D лазерният LiDAR с висока резолюция е изключително важен за запазване на лидерската ни позиция в разработването на системи за автономно шофиране.“
След приключване на сделката служителите на американската компания, които са предимно инженери, ще се присъединят към подразделението Напреднали системи за асистиране на водача (ADAS) към Шасита и Безопастност в Continental в Санта Барбара, Калифорния като от Continental очакват екипът да достигне до над 100 инженери.
Continental вече има разработен компактен модул с интегрирани мултифункционална камера и инфрачервен Lidar, който може да бъде инсталиран и в компактни автомобили. Този модул е част от обширното портфолио сензори на Continental за външното пространство на автомобила като предни и заобикалящи камери, радари и Lidar сензори. Toyota вече използва тази технология в своя най-нов пакет за активна безопасност в автомобила “Toyota Safety Sense C” за компактни автомобили и Continental е основен доставчик на японската компания за техните активни системи за безопасност Pre-Collision System (PCS), Lane Departure Alert (LDA) и Automatic High Beam (AHB).
Continental е първият доставчик на технологии за автомобилната индустрия, който получава разрешение от Дирекцията за моторни превозни средстава (DMV) на Невада за тестове на автономни автомобили по щатските обществени пътища. Тестовият лиценз на Continental е получен през декември 2012 г. специално за високо автоматизирания автомобил на компанията и досега от Continental са провели повече от 72 000 часа тестове в режим на високо автоматизирано шофиране. В тях участва изпитателен инженер на германската компания, който наблюдава поведението на автомобила. В допълнение към изпитателните програми в Америка и Германия, Continental започва програма за автономно шофиране и в Япония.

Още по темата

Card image cap
Bridgestone празнува последното отброяване за Зимните олимпийски игри PyeongChang 2018

30
ян.
2018

Световен олимпийски партньор за подпомагане провеждането на Зимните олимпийски игри с продуктово предлагане, спортни партньорства, образователни програми и др.

Card image cap
Пет звезди по безопасност от Euro NCAP за новия Renault KOLEOS

26
сеп.
2017

Новият Renault KOLEOS получи оценка от пет звезди след тестовете по безопасност, провеждани от независимата организация Euro NCAP

Card image cap
Bridgestone повишава стандартите при устойчивите обществени поръчки; Стартира нова политика за доставчици и партньори

6
февр.
2018

Минималните изисквания укрепват съществуващите насоки за спазване на човешките права, екологичните стандарти и качеството на продуктите, като същевременно включват допълнителни изисквания за опазване и права на поземлената собственост, място на произход, проследяемост и гъвкавост.

Card image cap

В последния брой:

Архив >