Continental представи новата WinterContact TS 860

0202
2016

Всяка зима, близо до полярния кръг, в най-луксозния финландски зимен курорт, водещият германски производител на гуми и доставчик на технологии за автомобилната индустрия Continental предлага на своите партньори да изпробват на сняг най-новите гуми на компанията. Тази зима Continental представи новото поколение на своя „зимен експерт“ за компактни и среден клас автомобили – WinterContact TS 860. По отношение на сигурността тази нова гума представя изключително развитие, като при спиране на мокри и заснежени пътища се справя 5% по-добре от своя изключителен предшественик ContiWinterContact TS 850. Спирачният път е с 4% по-къс върху лед, а представянето й върху сняг, сцеплението и комфортът при пътуване са значително подобрени.

Новият модел на Continental е проектиран специално за европейските пътища, като WinterContact TS 860 ще е наличен в търговската мрежа от есента на 2016 г. В началото ще бъдат представени 36 модела в 21 размера от 14 до 17 цола. През 2017 г. към гамата да бъдат добавени още 20 модела. Върху европейския етикет новата гума на Continental има оценка C за съпротивление при търкаляне и оценка B за сцепление върху мокра настилка. От следващата есен новата зимна гума на Continental постепенно ще измести изключително успешния си предшественик ContiWinterContact TS 850, която през последните четири години победи в поне 47 сравнителни теста, проведени от европейски специализирани издания, автомобилни клубове и потребителски организации. Така до днешна дата този модел е най- успешната гума в зимната гама на Continental. Подобренията в новата TS 860 модел са възможни благодарение на комбинирането на нова смес на протектора заедно с нов дизайн. Наречена Cool Chili, новата смес има високо съдържание на силиций, който намалява спирачния път върху мокра настилка и благодарение на специалната му характеристика да намалява влажността. Изключително гъвкавата полимерна матрица дава видими подобрения в задвижващата сила върху всички зимни пътни повърхности, като по този начин осигурява допълнително сцепление. Нови за модела са също и специалните смоли, които поддържат гъвкавостта на сместа дори и при много ниски температури. Това води до по-къс спирачен път върху студени, мокри, заледени и покрити със сняг повърхности.

За да бъде възможно ефективното спиране дори и върху заледени повърхности, инженерите на Continental създават специален дренажен слой, наречен Liquid Layer Drainage. Новата технология, която включва допълнителен дренажен канал в блока на протектора, позволява на водата да се оттича много по-бързо от преди, и така спирането е по-ефективно и късо при заледени пътища. Новост при V-образната шарка на гумата е и технологията SnowCurve с 3D структура на каналите на стената. С допълнителен канал в стената на протекторния блок, технологията увеличава сцепението със снега, който се компресира в каналите над протектора за по-добро сцепление върху заснежени повърхности.

Според Continental, докато търсенето на 14-цолови гуми намалява и европейският пазар за 15- цолови модели е достигнал максимално ниво от 20 милиона единици, водещият германски производител очаква търсенето за 16- и 17-цолови гуми да продължава да нараства през следващите години.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин