Continental представи новата SportContact 7

0909
2021

Със SportContact 7 сега Continental разполага с нова performance гума за спортни автомобили. От тази есен ще бъдат на разположение общо 42 версии с размери между 19 и 23 цола, а обхватът на доставките ще бъде допълнително разширен през следващата година. С новото поколение SportContact компанията от Хановер лансира изключителна безопасна гума с върхова управляемост. Поведението на пистата е с 10 процента по-добро в сравнение с предишния модел, спирачният път на мокра настилка се намалява с 8 процента, при спиране на суха настилка новата SportContact е с 6 процента по-добра, а пробегът й се увеличава със 17 процента. Поведението на мокра и суха настилка, както и сцеплението също са подобрени при новата разработка (тест на размера на гумите 245/30 R 20). При разработката Continental отдава голямо значение на най-високото ниво на съвършенство във всички критерии за ефективност, за да съчетае максимално удоволствието от шофирането с най-високото ниво на безопасност и устойчивост в областта на гумите UHP (ultra high performance).

За новата SportContact 7 разработчиците на гуми бръкнаха дълбоко в торбата си с трикове: адаптивният дизайн на протектора й се приспособява към сухи и мокри пътища, със специфичния за размера дизайн на протектора тя предлага максимално удоволствие от шофирането на всeки автомобил, а смеската BlackChili е прецизно съобразена с адхезията на асиметричния профил.

SportContact 7 е разработена за автомобили със спортни характеристики до суперспортни модели: тя може да бъде специфицирана за Аlfa Romeo Giulia Quadrifoglio, серията RS на Audi и моделите BMW M. Гумата става и за компактни модели като Ford Focus RS или Mini Cooper S Clubman. Подходящи размери се предлагат и за Lamborghini и McLaren. А също и за тунинговани модели като например Brabus S 65 Rocket 900 Coupé.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин