Continental превръща телефона в ключ за новата Е-класа


5
дек.
2016

Феновете на новата Е-класа на Mercedes-Benz може да забравят за батерии, зарядни устройства и досадни кабели. Continental въвежда за първи път в новия Benz своя Multifunctional Smart Device Terminal, чрез който водачите вече ще могат да зареждат и управляват безжично своите устройства и функции на автомобила. Новата система позволява интеграция на почти всички видове смартфони в автомобила.

За да свърже безжично телефона си към своя Mercedes-Benz Е-класа, водачът просто трябва да постави устройството на мястото му в централната конзола и да активира NFC функцията на своя смартфон. Тя превръща телефона в дигитален ключ за автомобила с по-сигурна идентификация. За да стартира двигателя, водачът просто трябва да сложи мобилното устройство на терминала и да натисне старт-стоп бутона.

Терминалът поддържа и безжично свързване с външната антена на автомобила, така че водачът да може да приема сигнал с многократно по-добро качество при транфер на данни и разговор по телефона. На практика всяко мобилно устройство може да бъде дистанционно зареждано в новата Е-класа, ако работи според международния Qi стандарт. Безжичното зареждане осигурява същото напрежение както през USB кабел и следователно изисква почти същото време за зареждане.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин