Continental подкрепя приложното колоездене за пътна безопасност сред подрастващите

1510
2018

На 19 октомври Стара Загора се превърна в домакин на XXIII републиканско състезание по приложно колоездене. В събитието под егидата на Continental се изправиха призьорите от републиканските шампионати срещу звездите на Европейския шампионат 2018 година. На специално подготвено трасе с различни изпитания пред емблематичния за града стадион „Берое“ малчуганите демонстрираха майсторско управление на велосипед, като състезанието имаше само практическа част (не и теоритична). Съдийството беше поверено на Милчо Крумов (Монтана) и на Христо Атанасов (София). Организатори на събитието, проведено с подкрепата на Continental, бяха Община Стара Загора, СБА-Стара Загора, Направление „Пътна полиция“, БЧК, НДПК „Младежта за безопасност на движението“ и „АК – Север“ София.

Велосипедът е първата и най-забавна възможност за детето да се научи да управлява превозно средство, а покрай това – да опознае правилата за уличното движение и да осъзнае, че спазването им е важно най-вече за неговата собствена сигурност. Практиката е показала, че практикуващите приложно колоездене деца са толкова добре подготвени теоретично, че на по-късен етап от живота си без проблем решават листовките на шофьорските изпити и взимат шофьорска книжка. Тези деца изграждат у себе си и съвсем друга култура на поведение на пътя, защото още от малки знаят какви могат да са последиците, ако например пресичаш на червено.

Идеята на приложното колоездене е да развие уменията на подрастващите в майсторското владеене на колелото и да ги научи на пътна безопасност – цел, която Continental преследва още от създаването си през далечната 1871 г.

Националното движение по приложно колоездене в страната ни съществува вече 35 г. – време, в което в спортните клубове по тази дисциплина са били обучени хиляди деца, десетки са станали медалисти, а България – вицеевропейски шампион в Чехия през 2004 г. Началото е дадено на 12 март 1981 г., когато  е създадена комисия за приложно колоездене към Съюза на българските автомобилисти (СБА).

Технологичната компания Continental, позната най-вече като производител на премиум гуми, подкрепя тазгодишните състезания по Приложно колоездене за деца, организирани от Съюза на българските автомобилисти (СБА).

Приложното колоездене за деца е фундаментална и съществена част от обучението по пътна безопасност. То подобрява знанията, уменията и реакциите на децата и ги подготвя за реалните условия на пътя. „Вярваме, че обучаването на деца за важността на пътната безопасност от възможно най-ранните им години е от изключително значение, а дори и ключова стъпка към допълнителното подобряване на безопасността по пътищата в България“ – заяви Лука Маселж, ръководител PR & Маркетинг комуникации B2C Continental Adria, който напълно подкрепя кампанията на СБА.

Подобряването на пътната безопасност чрез технологично развитие и иновации е една от основните цели на Continental, като така компанията се стремни да постигне своята мисия Vision Zero – 0 смъртни случаи, 0 травми и 0 пътни инциденти по целия свят.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин