Continental купува американски прозводител на суперспортни гуми

1710
2016

Continental придоби две
американски компании – Hoosier Racing Tire за суперспортни гуми и Zonar Systems – за системи за управление на автопаркове.
Hoosier Racing Tire от Индиана има 500 служители и участва със свои гуми във всички значими американски дисциплини за мотоспорт като NASCAR, драг и др.
Hoosier Razing Tire е основана от Боб Нютън, състезател от Cеверна Индиана, и съпругата му в
началото на 50-те години. Боб, както много от състезателите по това време, не е бил доволен от наличните спортни гуми и е искал да създаде свои, специално проектирани за мотоспорт, и през 1957 година със съпругата му започват производство в стар хамбар, като продават гумите
си на местните състезатели. 1988 е важна година от историята на компанията, защото тогава Hoosier навлиза в NASCAR Winston Cup Series, днес Sprint Cup. Още през първата година в NASCAR Hoosier печели девет
победи, а през 1989 година печели на Daytona 500.

През 1992 година Hoosier изгражда втория си завод за гуми, специално за производството на безкамерни радиални състезателни гуми за писти със скорости от над 200 мили в час. Днес Hoosier Racing Tire е един от най-големите производители на състезателни гуми в света.
Компанията произвежда над 1000 вида състезателни гуми и притежава собствен тестови полигон за скорости от 300 мили в час, технологичен център и супермодерен производствен комплекс.
Другата придобита от Continental компания Zonar Systems създава системи за управление на автопаркове за северноамериканския пазар. С придобиването на Zonar Continental се
превръща в един от най-големите доставчици на системи за управление на автопаркове в света. С миноритарен дял от 19%, инвеститор в Zonar остава и Daimler.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин