Continental интегрира датчици в структурата на гумата

1209
2019

На тазгодишното изложение във Франкфурт Continental ще представи Conti C.A.R.E., цялостна технологична система. Conti C.A.R.E. (съкращение от Connected. Autonomous. Reliable. Electrified. – б.пр. Свързано. Автономно. Надеждно. Електрифицирано.) означава прецизно настроена мрежа на свързавност при джантите и гумите и контрол на желаните експлоатационни характеристики. Тези характеристики също са тясно свързвани с изискванията за електрическо и автономно придвижване както в индивидуални, така и в споделени сценарии за мобилност. В комбинация с уеб-базираното приложение ContiConnect Live, Conti C.A.R.E. формира гъвкаво системно решение, което може да осигури средство за управление на гумите за модерни флотилии роботизирани таксита, например повишаване на ефективността и оптимизиране на разходите.

Conti C.A.R.E. гумите имат сензори, които са интегрирани в структурата на гумата. Тези сензори генерират и непрекъснато анализират данни относно дълбочината на протектора, възможните повреди, температурата на гумата и налягането. Тази система за мониторинг, наречена ContiSense, предава информация за състоянието на гумите до ContiConnect Live, улеснявайки ефективното управление на мобилността за операторите на автопарка.

Изключително иновативна е и идеята за активно регулиране на налягането в гумите с помощта на центробежни помпи, вградени в колелото. Докато автомобилът ускорява, центробежните сили в колелото действат върху помпата, за да генерира сгъстен въздух. Технологията PressureProof поддържа постоянно налягането в гумите в идеалните граници и спомага за постигане на устойчив спад на CO2-емисиите. Излишният сгъстен въздух се съхранява в интегриран резервоар. След това системата PressureBoost използва този въздух за бързо адаптиране на налягането в гумите спрямо различни ситуации на пътя.

А в лицето на концепцията на SilentWheel Continental ще представи модифициран джанта, която намалява вибрациите при движение и осигурява превъзходна возия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин